FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

zaterdag 30 maart 2013

The Cats - Be my day

In 1965 gingen de Volendamse Cats onder die naam van start. Deelname aan een door Radio Veronica georganiseerde en uitgezonden talentenjacht leverde the Cats een platencontract bij Imperial Records op. Vanaf 1966 scoorden ze een respectabel aantal hits in de Top 40. Eerst met nog bescheiden noteringen, maar na juni ‘68 werd bijna elke single een Top 3 hit. In het voorjaar van 1972 werd Cees Veerman vanwege stemproblemen tijdelijk vervangen door Piet Keizer. Na korte tijd keerde Cees terug, en vanaf dat moment waren er zes bandleden. In januari 1974 werden in de Larrabee Sound Studios in Hollywood de opnamen gemaakt voor de elpee "Love in your eyes". Deze werd geproduceerd door Al Capps die voor de klus een fiks aantal studiomuzikanten had ingehuurd. De leden van the Cats hoefden slechts hun partijen in te zingen. Als voorproefje werd de single "Be my day" uitgebracht. Geschreven door Larry Murray en in 1973 uitgebracht door Digby Richards. Het was een countrynummer met een prominent aanwezige steelgitaar, maar ook al de reggae-invloeden. De versie van the Cats stond 15 weken in de Top 40, waarvan zes op de eerste plaats. Het was de vijfde en laatste nummer 1 hit van de groep.

Top 5: gourmetschotels

Hoogvliet Gourmetschotel 800 gram
van € 7,98 € 4,89 korting: 3,00 € 6.23/kilo

AH Gourmetschotel 750 gram
€ 5,00 € 6.66/kilo

Luxe Gourmetschotel 1100 gram
van € 13,98 € 9,99 korting: 3,99 € 9.08/kilo

C1000 Gourmetschotel ambachtelijk 1000 gram
van € 14,98 € 9,98 korting: 5,00 € 9.98/kilo

Jan Linders gourmet- of fondueschotel 1000 gram
van € 14,99 € 9,98 korting: 5,01 € 9.98/kilo










vrijdag 29 maart 2013

The Elder Scrolls Online

donderdag 28 maart 2013

Terugsturen internetbestelling?

Webwinkelen is o zo makkelijk, maar producten terugsturen en geld terugkrijgen verloopt niet altijd vlekkeloos, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Toch heeft de koper het recht aan zijn kant, als hij zich netjes aan de regels houdt. Kopen via internet groeit nog altijd door. In de eerste helft van 2012 groeide het aantal bestellingen met 15 procent tot 42 miljoen. In totaal 8,5 miljoen internetters deden in die periode een online bestelling. 

Helaas leidt een internetbestelling niet altijd tot tevredenheid. Als het pakje retour gaat, betaalt ruim een kwart van de webwinkels veel te laat geld terug. Bij maar liefst 44 procent van de teruggestuurde pakketten worden geen bezorgkosten terugbetaald. Dit is in strijd met de Wet koop op afstand. De Consumentenbond bestelde op internet 268 producten bij 118 verschillende webwinkels en stuurde alle pakketten direct retour. De resultaten van dit onderzoek staan in de Consumentengids van april.

woensdag 27 maart 2013

George McCrae - Rock Your Baby

Woman, take me in your arms
Rock your baby
Woman, take me in your arms
Rock your baby

There's nothin' to it
Just say you wanna do it
Open up your heart
And let the lovin' start

Woman, take me in your arms
Rock your baby
Woman, take me in your arms
Rock your baby

Yeah, hold me tight
With all your might
Now let your lovin' flow
Real sweet and slow

Woman, take me in your arms
Rock your baby
Woman, take me in your arms
Rock your baby

C'mon...

Aaaaaaah woman, take me in your arms
Rock your baby
Oo, oo, oo
Woman, take me in your arms
Rock your baby

Ah-aaaaaah, yeah
Take me in your arms and rock me
Ah-aaaaaah, yeah
Take me in your arms and rock me
Ah-aaaaaaaaaaaah

zondag 24 maart 2013

Laatste uitzending: Homeland 09-06-2013

Get Microsoft Silverlight

zaterdag 23 maart 2013

Blue Swede - Hooked on a feeling

Hooked on a feeling werd geschreven door Mark James. De eerste versie van het nummer werd opgenomen door een vriend van hem: B.J. Thomas. Deze versie bereikte begin 1969 de 5e plaats in de Billboard Hot 100. In ons land kwam de single niet verder dan de Tipparade. Drie jaar later nam Jonathan King een nieuwe versie van het nummer op. Hij voegde er de openingskreet "ooga chaga" aan toe. Deze single kwam in Engeland op de 23e plaats terecht, en op de 7e in de Veronica Top 40. Zijn versie werd opgemerkt door de Zweed Bengt Palmers die voor EMI Records werkte. Onder meer met de groep Bjorn Skiffs and Blåblus die voornamelijk covers van internationale hits opnamen. Op aandringen van Palmers namen ze "Hooked on a feeling" op in het repertoire. Vier maanden later werd het uitgebracht op single, in eerste instantie slechts voor de Scandinavische markt. Daar werd het een grote hit, en zodoende werd besloten het ook in Amerika te proberen. Daarvoor was wel een Engelse bandnaam nodig. Zodoende werd Blåblus (blue denim), Blue Swede (Zweed). De single kwam in februari 1974 binnen in de Billboard hitparade, en bereikte op 6 april daarin de 1e plaats. In ons land kwam het liedje niet verder dan de 26e plaats. Na nog een (nummer 7) hit in de U.S.A. met het Association succes "Never my love", ging de groep in 1975 uit elkaar. Bjorn Skiffs deed in 1978 en 1981 voor Zweden mee aan het Eurovisie Songfestival. Ook deed hij in 1984 mee aan de originele versie van de musical "Chess". Hij maakt nog steeds muziek.

vrijdag 22 maart 2013

Van de andere kant bekeken

Top 5 paasstollen

AH Rijkgevulde feeststol 750 gram
van € 3,99 € 1,99 korting: 2,00 -50.0%

Coop mini stolletjes 2 stuks
1+1 Gratis -50.0%

C1000 Feeststol 750 gram
50% korting -50.0%

Verse Roomboter Paasvruchtenstol 750 gram
van € 2,49 € 1,69 korting: 0,80 -32.1%

PLUS Feeststol 750 gram
van € 3,99 € 2,99 korting: 1,00 25.1%









donderdag 21 maart 2013

Assassins Creed 4 Black Flag

woensdag 20 maart 2013

Zo schil je een banaan

Dusty Springfield - If You Go Away

If you go away on this summer day
Then you might as well take the sun away
All the birds that flew in the summer sky
When our love was new and our hearts were high
When the day was young and the night was long
And the moon stood still for the night bird's song

If you go away, if you go away, if you go away

But if you stay, I'll make you a day
Like no day has been or will be again
We'll sail on the sun, we'll ride on the rain
We'll talk to the trees and worship the wind
Then if you go, I'll understand
Leave me just enough love to hold in my hand

If you go away, If you go away, If you go away

Ne me quitte pas
Il faut oublier
Tout peut s'oublier
Qui s'enfuit déjà
Oublier le temps
Des malentendus
Et le temps perdu
A savoir comment
Oublier ces heures
Qui tuaient parfois
A coups de pourquoi
Le coeur du bonheur

Ne me quitte pas, ne me quitte pas, ne me quitte pas

But if you stay, I'll make you a night
Like no night has been or will be again
I'll sail on your smile, I'll ride on your touch
I'll talk to your eyes, that I love so much
Then if you go, I'll understand
Leave me just enough love to hold in my hand

If you go away, if you go away, if you go away

If you go away, as I know you must
There'll be nothing left in this world to trust
Just an empty room, full of empty space
Like the empty look I see on your face
Oh, I'd have been the shadow of your shadow
If it might have kept me by your side

If you go away, if you go away, if you go away

[spoken] Please don't go away!

dinsdag 19 maart 2013

Snel mappen synchroniseren

Hevel je geregeld bestanden over van je desktop-pc naar een usb-stick om die ook onderweg te kunnen benaderen en bewerken, dan wil je die data bij je thuiskomst natuurlijk snel weer gesynchroniseerd hebben. Synchredible is daarvoor een uitstekende tool. Gezien je die ook automatisch kan laten uitvoeren, laat die zich bovendien goed inzetten om regelmatig een map met data naar een andere locatie (in je netwerk?) te back-uppen.

Synchredible bestaat tevens in een commerciële Professional-versie maar het enige verschil is dat je die beroepshalve mag inzetten en dat je een beroep kan doen op technische ondersteuning.

Bestanden verhuizen in Windows

Het is goed mogelijk om in Windows je bestanden netjes te ordenen en in archiefmappen te steken. Maar je moet wel erg gedisciplineerd zijn als je de boel een beetje op orde wilt houden. Als je niet over dat soort ijzeren discipline beschikt, raden we je van harte het gratis tooltje Dropit aan. De gedachte achter dit opensourceprogramma is simpel, maar dankzij een krachtige set filters is Dropit in staat om in korte tijd bergen werk te verzetten.

Stel, je hebt een rommelfolder die gevuld is met documenten, muziek en afbeeldingen. Je kunt Dropit nu opdragen om bestanden met typische extensies voor tekstbestanden (docx, doc, txt) naar de ene map te verplaatsen, terwijl je muziekbestanden (bijv. ogg of mp3) naar de ander verplaatst.

maandag 18 maart 2013

Vlieger

zondag 17 maart 2013

DigiD, het kan veiliger

De DigiD is een beveiligd persoonlijk wachtwoord voor toegang tot websites van de overheid. Handig om belastingaangifte te doen bijvoorbeeld. Toch vallen de digitale persoonsgegevens soms in handen van criminelen. Hoe zit dat?

DigiD is een combinatie van een zelfgekozen gebruikersnaam en wachtwoord, waarmee u zich kunt identificeren op websites van de overheid. Bijvoorbeeld als u aangifte doet, maar ook voor het aanvragen van een uittreksel uit het bevolkingsregister.

zaterdag 16 maart 2013

Paul McCartney & Wings - Jet

Nadat the Beatles in 1970 uit elkaar gingen nam Paul McCartney twee elpees op samen met zijn vrouw Linda. Op de tweede speelde ook drummer Denny Seiwell mee. In augustus 1971 kwam oud Moody Blues zanger Denny Laine het trio versterken. Aan het eind van dat jaar kwam de eerste Wings elpee "Wild life" uit. Rond deze tijd kwam ook oud Spooky Tooth gitarist Henry McCullough de groep versterken. In de vroege zomer van 1973 begon het schrijven, en de repetities voor de derde Wings-elpee. Paul wilde deze niet in Engeland opnemen. Hij vroeg aan platenmaatschappij EMI een lijst van al hun opnamestudio’s in het buitenland. Daarop stond er ook een in Lagos, Nigeria. Een paar weken voor het vertrek in augustus verliet McCullough de groep, en een dag voor vertrek Seiwell. En zo vertrok het echtpaar McCartney samen met Denny Laine en oud-Beatles technicus Geoff Emerick naar Afrika. Onder moeilijke omstandigheden werd daar in zes weken tijd het album "Band on the run" opgenomen. Na terugkomst werd onder meer de Londense AIR studio’s van oud Beatles-producer George Martin werd de laatste hand aan de elpee gelegd. De eerste officiële single van de elpee in Nederland en de rest van Europa was "Mrs. Vandebilt". In Engeland en Amerika was dat "Jet". Een nummer dat niet in Lagos was opgenomen, maar in de EMI studios in London. Hoewel je het niet direkt uit de tekst opmaakt gaat het over een pony, Jet, die Paul in die tijd had. De single bereikte de 11e plaats in de Veronica Top 40. Eerder kwam hij terecht op nummer 7 in zowel Engeland als de U.S.A.

woensdag 13 maart 2013

Dusty Springfield - Summer Is Over

The night runs away with the day
The grass that was green is now hay
The world goes around without even a sound
And it looks like the summer is over

The rains tumble down in the sky
Young swallows have learned how to fly
The leaves that were green are no longer so green
And it looks like the summer is over

The sun and the moon take turns in the sky
The days drift on by too soon
The meadows are kissed by a cool autumn mist
Far away now is June

The birds fly away to the sun
The leaves touch the ground one by one
The breeze hurries by without even goodbye
And it looks like the summer is over

The sun and the moon take turns in the sky
The days drift on by too soon
The meadows are kissed by a cool autumn mist
Far away now is June

The birds fly away to the sun
The leaves touch the ground one by one
The breeze hurries by without even goodbye
And it looks like the summer is over

And it looks like the summer is over

zondag 10 maart 2013

Top 5: vis en schelpdier

Vis Marine gerookte noorse zalmfilet 100 gram
van € 3,29 € 1,64 korting: 1,65 -50.0%

C1000 Zalmfilet 300 gram
50% korting -50.0%

Vis Marine gerookte noorse zalmfilet 100 gram
van € 3,29 € 1,99 korting: 1,30 -39.5%

Zeeuwse mosselen 1 kilo
van € 3,99 € 2,49 korting: 1,50 -37.6%

PLUS Zeeuwse mosselen 2 kilo
van € 7,98 € 4,99 korting: 2,99 -37.4%






Zo bespaar je op je woning

Wie slim gebruik maakt van de fiscale aftrekposten, kan veel geld uitsparen. Maar de aangifte kent ook een aantal venijnige regeltjes, zoals de bijleenregeling. Welke posten mag je aftrekken? Wie een huis koopt, wordt geconfronteerd met een woud aan fiscale regelingen. Aan de ene kant moet je extra belasting betalen (overdrachtsbelasting en eigenwoningforfait), maar aan de andere kant brengt een eigen woning ook fiscale voordelen met zich mee, zoals de hypotheekrenteaftrek. Welke kosten mag je aftrekken?

Eigen woningforfait
Je moet voor je huis een bedrag bij je inkomen tellen: het eigenwoningforfait. Dit is een percentage van de WOZ-waarde van de eigen woning. Voor de meeste woningen gaat het om 0,6 procent.

zaterdag 9 maart 2013

Albert Hammond - I’m a train

Albert werd in 1944 geboren in Londen en groeide op in Gibraltar. Op zijn zestiende ging hij van school, formeerde een band en stuurde demo’s van zijn eerste liedjes naar platenlabels in Engeland. In 1966 was hij mede-oprichter van the Family Dogg. Ook ging hij een succesvolle samenwerking aan met Mike Hazelwood. Met hem schreef hij vele hits waaronder: "Little arrows", "Make me an island", "Gimme dat ding" en "Goodmorning freedom". Het tweetal verhuisde naar California, waar Albert zijn liedjes liet horen aan alle mogelijke platenmaatschappijen. Na een auditie voor de directie van CBS Records, kreeg hij de kans om een aantal liedjes op te nemen. Eén van deze nummers was "It never rains in southern California". Deze single betekende zijn doorbraak als zanger in zowel Amerika als in ons land. "I’m a train" is afkomstig van zijn derde album. De single werd eerst een hit in ons land. In de Veronica Top 40 bereikte hij de 6e plaats. Een maand later kwam het nummer ook in de Amerikaanse Billboard Top 100 binnen. Daarin was de 31e plek de hoogste notering. Naast zijn bekendheid als zanger, bleef hij ook naam maken als schrijver van hits voor anderen. Zijn zoon Albert Hammond jr. is zanger van the Strokes.

Aftrekken mag

Posten over het hoofd zien of ten onrechte opvoeren kan voor onaangename verrassingen zorgen. In het eerste geval betaal je te veel belasting; in het tweede geval riskeer je een naheffing en eventuele boete. Welke aftrekposten mag je opvoeren bij giften, kinderopvang en een erfenis?

Veel kosten voor kinderen zijn aftrekbaar. Denk bijvoorbeeld aan kinderopvang of ouderschapsverlof. Verder maak je bij een erfenis of schenking aanspraak op een vrijstellingen. Z24 zet de aftrekposten voor familiezaken op een rij, van alimentatie tot schenkingen en van erfenissen tot giften.

vrijdag 8 maart 2013

Universal Viewer

Wanneer je snel even een bestand wil bekijken moet je eerst de bijbehorend applicatie openen. Als het gaat om stevige applicaties die traag opstarten, verlies je hier veel tijd mee. Dat probleempje los je op met Universal Viewer een toepassing die er voor zorgt dat je met de rechtermuisknop vele tientallen soorten bestanden kan bekijken. Wanneer je ook nog de nodige plug-ins installeert, vergroot je het aantal ondersteunende bestandstypen in dezelfde mate. Er is een gratis versie en een pro-versie waarmee je ook Office-bestanden kan voorvertonen.[clickx]

Spaarder spekt schatkist

Spaarders betalen tot wel 80 procent belasting over hun spaarrente als het spaargeld boven de heffingsvrije grens van 21.139 euro uitkomt. Dat blijkt uit een berekening van vergelijkingssite Spaarrente.nl. Door de extreem lage rentepercentages die banken op dit moment bieden, klopt het uitgangspunt van de vermogensrendementsheffing niet meer, stelt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl . “De Belastingdienst gaat uit van een rendement van 4 procent, waarover 30 procent belasting betaald moet worden.

Dit komt neer op 1,2 procent belasting over het belastbare vermogen in box 3. Maar in de praktijk bedraagt de gemiddelde variabele spaarrente minder dan 1,9 procent en komen zelfs rentepercentages voor van 1,5 procent of minder . Hierdoor valt de belasting vele malen hoger uit dan de bedoeling is”, licht Amanda Bulthuis toe.

woensdag 6 maart 2013

Mitch Miller - The Yellow Rose of Texas

There's a yellow rose in Texas that I am gonna see
Nobody else could miss her, not half as much as me
She cried so when I left her, it like to broke my heart
And if I ever find her we never more will part

She's the sweetest little rosebud that Texas ever knew
Her eyes are bright as diamonds, they sparkle like the dew
You may talk about your Clementine and sing of Rosa Lee
But the Yellow Rose of Texas is the only girl for me

[Instrumental Interlude]

Where the Rio Grande is flowin', and starry skies are bright
She walks along the river in the quiets of her night
I know that she remembers when we parted long ago
I promised to return and not to leave her so

She's the sweetest little rosebud that Texas ever knew
Her eyes are bright as diamonds, they sparkle like the dew
You may talk about your Clementine and sing of Rosa Lee
But the Yellow Rose of Texas is the only girl for me

[Instrumental Interlude]

Oh, now I'm gonna find her, for my heart is full of woe
We'll do the things together we did so long ago
We'll play the banjo gaily, she'll love me like before
And the Yellow Rose of Texas shall be mine forevermore

She's the sweetest little rosebud that Texas ever knew
Her eyes are bright as diamonds, they sparkle like the dew
You may talk about your Clementine and sing of Rosa Lee
But the Yellow Rose of Texas is the only girl for me

zondag 3 maart 2013

World of Warplanes

zaterdag 2 maart 2013

Mud - Tigerfeet

De vier leden van de groep Mud groeiden allemaal op in Surrey, Engeland. Gitarist Rob Davis en drummer Dave Mount speelden als pubers in 1961 al in hun eerste bandje: the Apaches. Dit werd later the Barracudas en Remainder. In die laatste groep verving Ray Stiles de bassist. Ondertussen was Les Gray trompetist en zanger van de (jazz)band the Mourners. Toen die groep steeds meer rock ‘n roll ging spelen stapte Davis over, later gevolgd door Stiles en Mount. Eind 1967 werd de naam veranderd in Mud en kwam er een platencontract. De eerste vier singles flopten echter. Pas eind 1972 kwam er een doorbraak toen de componisten en producers Nicky Chinn en Mike Chapman op zoek waren naar een nieuwe groep. Het duo was al verantwoordelijk voor het grote succes van the Sweet. Mud kreeg een nieuw imago, nieuwe kleren, en een liedje "Crazy" dat in het voorjaar van ‘73 de 12e plaats in de Britse hitparade bereikte. Ook de opvolger "Hypnosis" deed het goed bij onze westerburen. Begin 1974 maakte ook ons land kennis met de groep. "Dynamite" kwam terecht op de eerste plaats van de Top 40. Terwijl de single die hoogste positie bekleedde, kwam "Tigerfeet" 9 maart binnen op de 11e plaats. Steeg naar 4 en 2, om uiteindelijk op 30 maart de eerste plaats over te nemen. In de anderhalf jaar die volgden kwamen nog zes singles in de Top 10 terecht. Daarna werden de hits kleiner, en na 1976 was het wat betreft de hits afgelopen voor Mud. In 1980 ging de groep uit elkaar. Later waren er weer verschillende versies van de band, waaronder een met Les Gray. Hij overleed in 2004, en twee jaar later stierf ook Dave Mount.

Top 5: jenever

Korenmout jenever Liter
van € 11,49 € 7,99 korting: 3,50 -30.5%

Olifant Jonge Jenever 2 x 1 Liter
van € 27,98 € 21,00 korting: 6,98 -24.9%

Hooghoudt Graanjenever Liter
van € 13,99 € 10,99 korting: 3,00 -21.4%

Hartevelt Jonge Jenever Liter
van € 12,45 € 9,99 korting: 2,46 -19.7%

Hartevelt Jonge Jenever Liter
van € 11,69 € 9,49 korting: 2,20 -18.8%