FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

woensdag 31 maart 2010

Gloed

Kleine winkelier weggedrukt door keten

In de Nederlandse winkelstraat komen steeds meer ketens en steeds minder zelfstandige winkeliers. Over 12 jaar zullen er de zelfstandigen volledig van A-locaties verdwenen zijn.

Dat blijkt uit onderzoek dat Corio, een van de grootste eigenaars van winkelpanden heeft laten uitvoeren door Locatus. De afgelopen jaren is het aantal zelfstandigen in winkels afgenomen van 74 naar 65 procent. Op A-locaties ligt dit percentage nog lager, op 40 procent.

Corrado Vanelli

David McWilliams - The Days of Pearly Spencer

A tenderment , a dirty street
Walked and worn by shoeless feet
Inside it's long and so complete
Watch by shivering sun
Old eyes in a small child's face
Watching as the shadows race
Trough walls and cracks and leave no trace
And daylight's brightness shuns

The days of Pearly Spencer
The race is almost run

Nose pressed hard on frosted glass
Gazing as the swollen mass
On concrete fields where grows no grass
Stumbles blindly on
Iron trees smother the air
But withering they stand and stare
Trough eyes that niether know nor care
Where the grass is gone

The days of Pearly Spencer
The race is almost run

Pearly where's your milk white skin ?
What that stubble on your kin ?
It's buried in the rot gut gin
You played and lost not won
You played a house that can't be beat
Now look your head's bowed in defeat
You walked too far along the street
Where only rats can run

The days of Pearly Spencer
The race is almost run

A tenement , a dirty street
Remember worn and shoeless feet
Remember how you stood to beat
The way your life has gone
So Pearly don't you shed more tears
Those tenements are memories
Of where you've risen from

The days of Pearly Spencer
The race is almost run

dinsdag 30 maart 2010

Nieuwe iPhone komt deze zomer

Apple werkt aan een nieuwe versie van zijn populaire smartphone, de iPhone. Deze zomer zou een nieuw model verschijnen.

ING Groep 0.70 % === AEX-index 0.10 %
Sinds de eerste iPhone in 2007 heeft Apple ieder jaar een nieuwe versie van zijn internettelefoon gepresenteerd.

maandag 29 maart 2010

Krijgt 'Met het Oog op Morgen' nieuwe tune?

Het Radio 1-programma ‘Met het Oog op Morgen’ is op zoek naar een nieuwe tune. Na bijna 35 jaar ‘Gute Nacht Freunde’ van Reinhard May is het tijd voor iets anders, is te lezen op de website van het radioprogramma. Luisteraars mogen meebeslissen wat de nieuwe tune wordt. Ze kunnen hun voorkeur kenbaar maken bij de redactie, voor donderdag 1 april.

Tijdens de uitzending van afgelopen zondag (28 maart) werd de tune bruut afgebroken. Vervolgens gaf presentator John Jansen van Galen namens de redactie van ‘Het Oog’ toelichting:

Bepaalde bestanden (niet) selecteren

In een map staan tientallen foto’s. Als je er een groot aantal wil selecteren, dan gebruik je de linkermuisknop en CTRL-toets.

Het kan nog sneller: selecteer de enkele bestanden die je eigenlijk niƩt wil selecteren en klik op BEWERKEN, SELECTIE OMKEREN. In Vista en Windows 7 moet je (herhaaldelijk) op ALT drukken om het menu tevoorschijn te halen. [clickx.be]

De economische agenda van het CDA

Het CDA wil de hypotheekrenteaftrek in tact laten, de AOW-leeftijd verhogen en werkgevers verplichten het loon van ontslagen werknemers nog een tijdje door te betalen.

ING Groep 0.20 % === AEX-index 0.04 %
Dit blijkt uit het concept verkiezingsprogramma dat maandagmiddag werd gepubliceerd. Het CDA wil de komende kabinetsperiode achttien miljard euro bezuinigen.

zaterdag 27 maart 2010

Hotmail gaat adressen verwijderen

Grote kans dat je deze spam in je mailbox hebt zitten, er zijn namelijk maar liefst vier verschillende varianten op deze Hotmail hoax.
Alle verschillende mails waarschuwen voor het mogelijk verwijderen van mailadressen bij hotmail. Adressen die te lang ongebruikt zijn zouden per ommegaande worden verwijderd. Vette bullshit natuurlijk, maar dat zag je natuurlijk al lang aankomen.

Marmalade - My Little One

Deze Schotse groep werd in 1961 opgericht als the Gaylords. Onder andere de 14-jarige Junior Campbell ("Hallelujah freedom") maakt deel uit van de band. Vanaf 1964 gingen ze singles opnemen die in Schotland aardig verkochten, maar landelijk flopten. Weer twee jaar later veranderde de naam in Marmalade. De derde single die ze onder die naam opnamen, "I see the rain" was in ‘67 alleen in ons land een hit. Het grootste succes was "Reflections of my life", dat ook in Amerika de Top 10 haalde. De Alarmschijf van deze week was de laatste hit waar Campbell op te horen is. De plaat kwam slechts tot de 28e plaats in de Top 40. Marmalade treedt nog steeds op in het gouwe-ouwe circuit, met slechts Ć©Ć©n origineel bandlid.

Computers op school zo lek als een mandje

Computers op middelbare scholen zijn slecht beveiligd. De netwerken zijn zo lek als een mandje, zeggen leerlingen.

vrijdag 26 maart 2010

Superluxe slapen in de lucht

In een tijd waarin veel luchtvaartmaatschappijen alles simpeler en goedkoper maken, besluit een handjevol om juist de andere kant op te gaan. Zij kiezen voor hyperluxe.

donderdag 25 maart 2010

En dan nu... het goede nieuws!

Terwijl de politici en de financiƫle markten zich opwinden over Griekenland en de euro, kachelt de economie gestaag verder. Het herstel gaat sneller dan gedacht.

ING Groep 2.48 % === AEX-index 1.13 %
Griekenland bijna failliet, Portugal in de problemen en de euro in duikvlucht. Het economische nieuws is allesbehalve positief. Het dieptepunt van de kredietcrisis mag dan achter ons liggen, nieuwe economische problemen steken sneller de kop op dan narcissen op de Keukenhof.

woensdag 24 maart 2010

Rust

Politie rust uit nabij het parlement in Bangkok waar al dagen gedemonstreerd wordt.[nrcnext.nl]

Weerspiegeling

In de baan

De Nederlandse baanwielrenners testen de baan in de Ballerup Super Arena in Kopenhagen. De wereldkamioenschappen zijn woensdag begonnen en duren tot 28 maart

Kippenvelmoment in X-factor UK

Jeugdopleiding Ajax op de schop

Martin Jol gaat volgend seizoen een nog belangrijkere rol spelen binnen Ajax. Zo gaat hij onder meer de opstellingen van Jong Ajax maken. Andere trainers binnen Ajax verliezen juist hun baan.

Ook in de jeugdopleiding gebeurt er van alles bij de Amsterdammers. Zo werd dinsdag bekend dat hoofd jeugdopleidingen Jan Olde Riekerink zijn contract bij de Amsterdammers heeft verlengd tot 1 juli 2013. De 47-jarige Olde Riekerink is al drie jaar verantwoordelijk voor de jeugdopleiding van Ajax.

Gat in je hand? Het online huishoudboekje

Diep in het rood, geen geld meer in de portemonnee en de maand moet nog beginnen? Dat voelt niet goed. Een online huishoudboekje kan helpen om de uitgaven beter in de hand te houden. Een overzicht.

ING Groep 0.43 % === AEX-index 0.07 %
De belangstelling bij consumenten voor digitale online financiƫle hulpmiddelen is groot, zo blijkt uit een proefproject van ING. Zomer 2009 experimenteerde de bank met een beperkte groep klanten met het online kasboek Tim.

Bruce Springsteen - I'm on Fire

Hey little girl is your daddy home
Did he go away and leave you all alone
I got a bad desire
I'm on fire
Tell me now baby is he good to you
Can do to you the things that I do
I can take you higher
I'm on fire

Sometimes it's like, someone took a knife
baby edgy and dull and cut a six-inch
valley through the middle of my soul
At night I wake up with the sheets soaking
wet and a freight train running through
the middle of my head
Only you can cool my desire
I'm on fire

dinsdag 23 maart 2010

Gamemaker EA vraagt geld voor demo's

Spellenboer Electronic Arts stelt grotere demo’s van zijn spellen beschikbaar tegen betaling. Fans kunnen zo langer en eerder spelen dan met een gewone demo. De ontwikkelaar kan de feedback gebruiken om het spel tot in de puntjes af te werken.

Dead Space
De spellenindustrie-analist Michael Pachter wist dit nieuws te ontfutselen tijdens een investeerdersvergadering van EA, ’s werelds tweede grootste spelontwikkelaar. Nick Earl, algemeen directeur van Visceral Games (dat het spel Dead Space uitbracht voor EA) zette daar het nieuwe plan uiteen.

Dodelijke penning



Verwachte toename in verkoop aan de deur

Nu meer dan 4 miljoen Nederlanders zich hebben aangemeld bij het Bel-me-niet register zullen meer bedrijven hun toevlucht zoeken in verkoop aan de deur. Daarom komt er meer consumentenvoorlichting over colportage.

ING Groep 2.27 % === AEX-index 1.00 %
Maandagavond acht uur, je zit lekker televisie te kijen, als plotseling de bel gaat. Je verwacht niemand, maar je doet toch maar open. Daar staat een vriendelijke meneer met een mooi aanbod voor groene stroom. Voor je het weet heb je je handtekening gezet en zit je vast aan een jaarabonnement.

Frisse duik

Zwemmen in de vervuilde rivier Yamuna, nabij New Delhi. [nrcnext.nl]

Heetste zomer ooit op komst

Na de extreem koude winter mogen we ons opmaken voor een extreem hete zomer. Het wordt zelfs de heetste zomer ooit, als we een klein weerkundig bedrijfje in Groot-Brittanniƫ mogen geloven.

En daar hebben we misschien wel reden toe, want ook de extreme vrieskou van de voorbije maanden had het weerbureau goed voorspeld.

maandag 22 maart 2010

Heb jij vrij op 5 mei?

Om de vijf jaar is 5 mei een nationale feestdag, dus in 2010 ook weer. Maar of je daadwerkelijk vrij hebt, hangt af van wat hierover in je cao staat.

ING Groep 1.10 % === AEX-index 0.15 %
De overheid heeft in 1990 besloten dat 5 mei om de vijf jaar een nationale feestdag is. Maar dit betekent niet automatisch dat Bevrijdingsdag ook een doorbetaalde vrije dag is. Of dit zo is, is aan de werkgevers en werknemers binnen een bedrijf dan wel sector. Zij kunnen hier in een cao afspraken over maken. De meesten hebben dit gedaan.

Spring

Luchtballonnen nabij Mexico Stad ter verwelkoming van de lente. [nrcnext]

Lichaamstaal

Sven Kramer en Gerard Kemkers uit elkaar gegroeid!?

zaterdag 20 maart 2010

Polis - Dirlada

Polis Efthimiadis was lid van het Trio Hellenique dat zich in 1965 in Nederland vestigde. Voor die tijd hadden ze al langere tijd opgetreden in Parijs en Brussel, met name in Griekse restaurants. Daarna maakten ze hun eerste elpee in Stockholm. In Nederland werd van die langspeler de EP "Ni nanai" getrokken uitgebracht door CNR. Bij dat label tekende het trio kort daarna een contract. Polis was zanger en leider van de groep, maar zong ook in Polis & Les Helleniques. In 1971 ging hij als solo artiest verder, en "Dirlada" was zijn eerste en enige hit. Het nummer bereikte de 11e plaats in de Top 40, en hield het vijf weken uit.

Stalker Call of Pripyat

vrijdag 19 maart 2010

Consument beter beschermd bij geldleningen

Consumenten die geld willen lenen, worden straks beter beschermd.

Er komen aanvullende regels voor reclame over geldleningen en klanten ontvangen vĆ³Ć³r het sluiten van de kredietovereenkomst de nodige informatie over de kredietvoorwaarden en de kosten. Ook wordt de beoordeling van de kredietwaardigheid aangescherpt. Daarnaast komt precies in de wet te staan wat een kredietovereenkomst inhoudt en welke rechten en plichten consumenten hebben.

Niemand pakt de banken aan

Het financiƫle systeem moest op de schop. Met regels, toezicht en verboden zouden we de banken onder de duim krijgen. Dat was twee jaar geleden. Er zit nauwelijks schot in de zaak.

ING Groep 1.91 % === AEX-index 0.97 %
Afgelopen woensdag was het precies twee jaar geleden dat Bear Stearns ten onder ging. Op 17 maart 2008 werd de Amerikaanse zakenbank – een van de grootste in zijn soort – voor een miezerige tien dollar per aandeel overgenomen door JP Morgan.

Teentjes

Busy

donderdag 18 maart 2010

Zonnen

Schaduw

Prince of Persia

Op je 50ste met pensioen? Kapper in Greece!

In Griekenland kan je als kapper op je 50ste al met pensioen. Een scala aan uitzonderingen maakt dat mogelijk.Een kapper wordt zijn hele werkende leven geconfronteerd met chemische ingrediƫnten in haarverfproducten. En daarom mogen Griekse kappers veel eerder met pensioen: vrouwen op hun 50ste, en mannen op hun 55ste.

ING Groep 1.55 % === AEX-index 0.32 %
(Z24 wist niet dat chemische ingrediƫnten het onderscheid tussen man en vrouw zien en de ƩƩn zwaarder toetakelen dan de ander.)

woensdag 17 maart 2010

Sony betaalt 200 miljoen voor 10 Jackson-cd's

Sony heeft de rechten voor tien albums van Michael Jackson gekocht. De erven Jackson ontvangen minstens 200 miljoen dollar.

ING Groep 2.37 % === AEX-index 1.12 %
De komende zeven jaar mag Sony tien albums van Michael Jackson uitgeven. Hierop zullen bekende nummers staan en nog niet eerder uitgegeven liedjes. De erfgenamen van de in 2009 overleden popster ontvangen minimaal 200 miljoen euro.

Gene Pitney - If I Didn't Have a Dime

If I didn't have a dime and I didn't take the time
To play the jukebox
Oh, oh Saturday night would've been a sad and lonely night
For me
And if you weren't standin' there ruby lips and golden hair
Beside the jukebox
O'h, oh I'd have lost my chance to hold you while you danced
With me,
Mm - mm

While the records turn (and turn) and turn (and turn)
We danced (we danced) and learned (and learned)
Our hearts (our hearts) had yearned (had yearned) for this
Neath the moon we walked (we walked) and walked (and walked) and talked (and talked)
Of love (of love) and then we kiss-----ed

Now with every sweet caress oh, my darling how I bless
That little jukebox
Oh, oh love songs that they sing wouldn't mean a single thing
Even though you're standing there ruby lips and golden hair
If I didn't have a dime and I didn't take the time
To play the jukebox

Mm-mm-mm-mm-mm-mm-mm
Mm-mm-mm-mm-mm-mm-mm
Mm-mm-mm-mm
La-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la

Now with every sweet caress oh, my darling how I bless
That little jukebox
Oh, oh love songs that they sing wouldn't mean a single thing
Even though you're standing there ruby lips and golden hair
If I didn't have a dime and I didn't take the time
To play the jukebox

Mm-mm-mm-mm-mm-mm
Mm-mm-fade

dinsdag 16 maart 2010

OV-chipkaart gekozen tot slechtste product 2009

Consumenten hebben de OV-chipkaart gekozen als slechtste product van 2009. De vervoerskaart kreeg maandag 15 maart van de Consumentenbond de zogeheten Flater Award toegekent. De Topper Award voor beste product ging naar het 'Bel-me-niet-register'.

ING Groep 2.29 % === AEX-index 1.24 %
Het Bel-me-niet-register kreeg 65 procent van de stemmen en liet daarmee de nummers 2 (Windows 7) en 3 (iPhone 3Gs) ver achter zich. Consumenten die zich bij www.bel-mij-niet.nl inschrijven, zijn daarna verlost van opdringerige verkooptelefoontjes.

maandag 15 maart 2010

Zo zoek je online naar een baan

Steeds meer mensen zoeken uitsluitend op internet naar een baan, maar missen door verkeerd gebruik van zoekwoorden veel geschikte vacatures.

ING Groep 2.65 % === AEX-index 1.31 %
De tijden van vacatures in kranten omkringelen met een dikke zwarte stift lijken definitief voorbij. Uit het Arbeidsmarkt Gedrag Onderzoek (AGO) van de Intelligence Group blijkt dat internet inmiddels de belangrijkste bron is voor werkzoekenden.

zondag 14 maart 2010

Zanger Jean Ferrat (’Het Dorp’) overleden

De Franse zanger/liedjesschrijver Jean Ferrat is zaterdag op 79-jarige leeftijd overleden. Hij is onder meer bekend door La Montagne, dat in Nederland populair werd gemaakt door Wim Sonneveld in de Nederlandse versie Het Dorp.

Ferrat schreef ongeveer tweehonderd liedjes. Zijn La Montagne (De Berg) uit 1964 werd in 1965 door Friso Wiegersma, de levenspartner van Sonneveld, van een Nederlandse tekst voorzien.

zaterdag 13 maart 2010

George Baker Selection - Nathalie

De George Baker Selection was een Nederlandse band afkomstig uit de Zaanstreek. Begonnen in 1967 als soul- en rhythm and blues groep. In 1968 sloot zanger Hans Bouwens zich aan bij de groep, die vervolgens in 1969 van muziekstijl en naam wisselde. Dit laatste gebeurde na de opname van de eerste single "Little green bag", die meteen door Radio Veronica werd opgepikt en een hit werd. Het nummer behaalde een paar maanden later zelfs een 21e plaats in de Billboard Top 100. Zo’n anderhalf jaar en vier hits later, kwam Nathalie uit. De single zou acht weken in de Top 40 staan, en uiteindelijk nummer 11 bereiken. Vanaf 1974 veranderde de groep wederom van muziekstijl, mede door het aantrekken van zangeres Lida Bont. Dit resulteerde in de grootste hit "Una paloma blanca". Eind jaren zeventig ging de groep uit elkaar, om midden jaren tachtig in een nieuwe samenstelling weer verder te gaan. Nog steeds treedt Hans Bouwens op onder het pseudonym George Baker.

vrijdag 12 maart 2010

Bos wist crisisbonus niet te verzilveren

Wouter Bos trekt zich terug als leider van de Partij van de Arbeid. Bos was even populair als crisisminister, maar wist die populariteit niet om te zetten in politiek kapitaal.

ING Groep 0.53 % === AEX-index 0.15 %
Bos heeft bewogen tijden meegemaakt als politiek leider van de PvdA, en als crisisminister van Financiƫn.

donderdag 11 maart 2010

Hans van Mierlo overleden

Bank 'steelt' papegaai vermeende wanbetaler

Bank of America heeft het huis van een Amerikaanse vrouw verzegeld en haar papegaai Luke meegenomen. Ten onrechte, zo bleek. De vrouw eist nu een dikke schadevergoeding.

ING Groep 0.16 % === AEX-index 0.57 %
De 46-jarige Angela Iannelli en haar elfjarige papegaai Luke werden ruim een week van elkaar gescheiden, toen de Bank of America Iannelli's huis met een hangslot afsloot. Voordat de bank de woning liet verzegelen, werd Luke in beslag genomen.

Google voegt Efteling toe aan Street View

Google geeft het Nederlandse toerisme een duwtje in de rug: het voegt beelden van onder andere de Efteling, de Apenheul, Paleis het Loo en de Zaanse Schans toe aan zijn Street View.

Daarnaast heeft Google een groot aantal nieuwe steden en dorpen toegevoegd, waardoor in totaal nu ongeveer 75.600 kilometer aan Nederlandse wegen is opgenomen in Street View.

woensdag 10 maart 2010

Half miljard euro aan guldens nog niet ingeleverd

In Nederland zwerft nog steeds iets meer dan een half miljard euro aan guldens rond. Dat zijn bankbiljetten in lades, sokken, onder matrassen, verzamelalbums en in potjes.

Volgens DNB waren eind 2009 27 miljoen bankbiljetten nog niet ingeleverd bij de bank. Het gaat dan om alle soorten biljetten, van het vijfje, het tientje, het 'geeltje' (25 gulden), het briefje van 50, de 'snip' (honderd) en de 'vuurtoren' (250 gulden).

The Golden Earrings - Just a Little Bit of Peace In My Heart

The rainbow hides no treasure
Oh believe me it's not true
And there ain't no mixture
That will give you back your youth
No mystic machine
That makes the sand turn to gold
Like there ain't no magic word
That holds you back from getting old

I catch a branch
And I break it in my hands
Like you broke my heart
Oh I still can't understand
No mysterious mixture
Can heal the wound you've made
Only time will bring peace to me
And now I just hate

Oh I'll break up and I give it all up
No more lies, no more rainbow treasures
No more fairytales, no more games for me
It's my life, my life, a pleasure

There's just a little bit of peace in my heart
There's just a little bit of happiness I'll part

I catch a branch
And I break it in my hands
Like you broke my heart
Oh I still can't understand
No mysterious mixture
Can heal the wound you've made
Only time will bring peace to me
And now I just hate

Oh I'll break up and I give it all up
No more lies, no more rainbow treasures
No more fairytales, no more games for me
It's my life, my life, a pleasure

There's just a little bit of peace in my heart
There's just a little bit of happiness I'll part

The time rolls by, the days go by
When will I learn to stop wondering why
Despairing I'm going down on my knees
I'm begging, begging, begging, oh please

There's just a little bit of peace in my heart
There's just a little bit of happiness I'll part

dinsdag 9 maart 2010

De oorlogskas van drie hongerige techreuzen

Apple, Google en Microsoft domineren tegenwoordig de techwereld. Samen hebben zij het enorme bedrag van 85 miljard dollar in kas. Wat zouden de drie techreuzen met hun miljarden kunnen kopen?

ING Groep 0.22 % === AEX-index 0.27 %
"Grote, gedurfde stappen." Die wil topman Steve Jobs naar eigen zeggen nemen met de miljarden die Apple in kas heeft.