FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

zondag 31 januari 2010

Google doet Internet Explorer 6 in de ban

Google staakt de ondersteuning van de verouderde en vermaledijde Microsoft-browser Internet Explorer 6. Eerst met Google Sites en Docs, andere diensten volgen later.

Vanaf 1 maart zullen steeds meer Google-diensten niet of niet meer optimaal meer werken met Internet Explorer 6 (IE6). Google staakt de ondersteuning van IE6 eerst bij Google Sites en Google Docs.

"Belangrijke functies en features zullen dan niet meer werken in verouderde browsers", aldus Google op het Enterprise blog. "Neem alstublieft de tijd om met uw organisatie over te stappen op de meest moderne browsers," luidt het advies.

Het staken van de ondersteuning geldt overigens ook voor oudere versies van andere browsers, zoals Firefox en Safari voorgaand aan versie 3. Opmerkelijk genoeg wordt Opera überhaupt niet ondersteund door Google.

Dirge of Cerberus Final Fantasy VII

zaterdag 30 januari 2010

Emerson, Lake & Palmer - Lucky Man

De band bestaande uit toetsenist Keith Emerson, (bas)gitarist en zanger Greg Lake en drummer Carl Palmer. Eén van de eerste zogenaamde supergroups. Emerson speelde eerder in the Nice, Lake in King Crimson en Palmer in Atomic Rooster en Crazy world of Arthur Brown. Emerson en Lake kwamen elkaar een paar keer tegen toen ze met hun band tijdens hetzelfde concert optraden, en kregen het idee voor een eigen groep. In eerste instantie benaderden ze drummer Mitch Mitchel van de Jimi Hendri Experience. Deze had geen interesse, zodat Palmer werd aangenomen, maar besprak het wel met Hendrix. Dit resulteerde in plannen voor een kwartet, hetgeen niet doorging door de vroegtijdige dood van Hendrix. De eerste elpee kwam eind 1970 uit, en "Lucky man" was eigenlijk toegevoegd als opvuller. Lake schreef het al toen hij 12 jaar oud was. De andere twee zagen er eigenlijk niet zoveel in, maar het zou wel één van de bekendste nummers van de band worden. Zowel in Engeland als Amerika haalde "Lucky man" de Top 40 niet. In ons land deed de single het aanmerkelijk beter. Na de nummer 1 notering in de ABTT, werd het Alarmschijf en bereikte uiteindelijk een twaalfde plaats in de Top 40. De groep zou in de jaren zeventig uitgroeien tot een van de meest verkopende bands van dat decennium. Met een verkoop van meer dan 40 miljoen albums. Ze gingen in 1979 uit elkaar, maar in de jaren negentig traden ze weer veelvuldig op. Aanstaande juli zullen ze een eenmalig optreden ter gelegenheid van de 40e verjaardag van de band.

vrijdag 29 januari 2010

Verzamelen

iPad voor Gamerts

Sommigen zaten gisteren in uiterst opgewonden staat 4x per minuut hun browser te refreshen om het nieuws binnen te slurpen. Anderen hebben met oogkleppen op tot 00:00 gewacht om van iTunes de presentatie te downloaden en weer anderen vonden het item in De Wereld Draait Door of anders wel in de krant vanochtend wel voldoende.

Hoe dan ook, er zijn niet veel mensen over op deze aardkloot die niet weten dat Apple’s nieuwe kindje, de iPad, er aan komt. En anders kom je daar nu wel achter. Voor een uitgebreide review zullen we zeker nog twee maandjes moeten wachten, maar of er een spelletje op gespeeld kan gaan worden, kunnen we nu alvast zeggen.

Frans Bauer niet altijd de goedkoopste

Energiebedrijven die een hoog vastrecht hanteren, zijn vooral aantrekkelijk voor stevige verbruikers van stroom en gas.

ING Groep 3.36 % === AEX-index 1.22 %
Dat blijkt uit een inventarisatie van Z24 op basis van de variabele stroom- en gastarieven die sinds januari 2010 gelden, en de vastrechtkosten.

Prijsvechters op de energiemarkt wrijven het er stevig in. Wij zijn de goedkoopste! Prominent zijn onder meer de wervingsacties van De Nederlandse Energiemaatschappij met boegbeeld Frans Bauer.

Overleven

Een jongetje stopt rijst en bonen in zijn t-shirt bij een distributiepunt in Cite Soleil, Port-au-Prince..[nrcnext]

donderdag 28 januari 2010

Onverstoorbaar

Een militair van de Royal Danish Guard is tijdens de aankomst van de koninklijke familie in het Christiansborg paleis flauwgevallen .. [nrcnext]

Napoleon Total War

Waarom komt de AEX niet van z'n plaats?

De herstelrally op de beurs eindigde in januari. Onzekerheid over China en Griekenland en het bankenplan van Obama overschaduwden het goede nieuws.

ING Groep 1.25 % === AEX-index 1.01 %
Terwijl buiten het ene pak sneeuw na het andere viel en de zwanen vastvroren in de sloot, was het op de beurs kwakkelweer. Wat er morgen, op de laatste handelsdag van de maand ook gebeurt, januari 2010 kan nu al de boeken in als de maand waarin de herstelrally tot stilstand kwam.

woensdag 27 januari 2010

Sledehonden

Sedivackuv Long 2010. Race met sledehonden in Destne v Orlickych Horach, Tsjechië. [nrcnext]

Acht prangende vragen over je pensioen

Behalve de AOW, moet ook ons pensioenstelstel op de schop, stelde de commissie Goudswaard woensdagmorgen. Hoe zit dit en wat moet er veranderen? Acht vragen (en antwoorden) over het rapport Goudswaard.
ING Groep 1.25 % === AEX-index 0.73 %

Wat is er aan de hand?
Als gevolg van de vergrijzing, de stijgende levensverwachting en de toenemende kwetsbaarheid van pensioenfondsen voor financiële risico’s is het Nederlandse pensioenstelsel in zijn huidige vorm volgens de commissie Goudswaard niet toekomstbestendig.

Walker Brothers - The Sun ain't Gonna Shine Anymore

Loneliness
Is a Cloak You Wear
A Deep Shade of Blue
Is Always There
The Sun Ain't Gonna Shine Anymore
The Moon Ain't Gonna Rise in the Sky
The Tears Are Always Cloud in Your Eyes
When Your Without Love - Baby
Emptiness
Is a Place Your In
With Nothing to Lose
But no More to Win
(Repeat Chorus, Except Exclude 'baby')
Lonely, Without You Baby
Girl I Need You
I Can't Go On
(Repeat Chorus, But Add An Extra
'the Sun Ain't Gonna Shine Anymore'
After 3rd Line)
The Sun Ain't Gonna Shine Anymore
(Repeat Till Fade)

dinsdag 26 januari 2010

Zwieren en zwaaien

Schaatsen bij Hindeloopen op het IJsselmeer. [nrcnext.nl]

Molen

Duurste plakje kaas ooit voor McDonald's

Hamburgerketen McDonald's moet aan een ex-werknemer een hoge ontslagvergoeding betalen. Vanwege een plakje kaas.

ING Groep 0.37 % === AEX-index 0.35 %
Een vrouw in het Friese Lemmer is onterecht ontslagen door haar werkgever McDonald's. Zij krijgt daarom 4500 euro aan nog te betalen salaris mee. Dat was het oordeel van een rechter in de zaak van de vrouw die haar ontslag had aangevochten. Dat meldt NOS Nieuws.

Spelen

Muurschildering in Havana, Cuba. [nrcnext.nl]

maandag 25 januari 2010

Koperwiek

Bij AH is Koeman nog gewoon trainer van AZ

Supermarktketen Albert Heijn is vandaag weer begonnen met het gratis weggeven van voetbalplaatjes bij de boodschappen. Vorig jaar was deze actie een grote rage en daarom geeft de grootgrutter dit jaar opnieuw vijf voetbalplaatjes van eredivisiespelers en -trainers bij elke tien euro aan boodschappen.

Jammer is dat Albert Heijn zo traag heeft gereageerd op de actuele ontwikkelingen. Zo is Dwight Lodeweges nog altijd de trainer van NEC, terwijl deze toch al in oktober 2009 opstapte bij de Nijmeegse ploeg om plaats te maken voor Wiljan Vloet. En bij AZ is Ronald Koeman nog altijd de hoofdtrainer, in plaats van Dick Advocaat.

HFC Haarlem failliet

Voetbalclub Haarlem is failliet verklaard. HFC Haarlem vierde het grootste succes in 1946 toen de landstitel werd binnengehaald. Kick Smit (links) was destijds de belangrijkste man bij Haarlem. De aanvaller wordt nog steeds beschouwd als één van de meest prominente spelers van de Noord-Hollanders.

Hoe maak je versoberde AOW verteerbaar?

Het kabinet wil bij het verhogen van de AOW-leeftijd rekening houden met zware beroepen. Daar is veel kritiek op gekomen. Z24 inventariseert de alternatieven.

ING Groep 0.52 % === AEX-index 0.29 %
In twee stappen wil het kabinet de AOW-leeftijd verhogen, in 2020 naar 66 jaar en in 2025 naar 67 jaar. Om rekening te houden met mensen die niet langer door kunnen werken, komen er verzachtende maatregelen.

Huismus wederom op nummer één

Nederland telde afgelopen weekend massaal haar tuinvogels. Zondagavond 18.00 uur hadden al meer dan 31.000 vogelliefhebbers hun gegevens doorgegeven. De verwachting is dat dit nog zal oplopen tot ruim 35.000. In totaal werden bijna 1 miljoen vogels geteld.


Vorig jaar deden 22.000 mensen mee en die telden gezamenlijk 850.000 vogels. De huismus is de meest getelde soort tijdens de Nationale Tuinvogel Telling, die Vogelbescherming Nederland in samenwerking met SOVON Vogelonderzoek Nederland voor de zevende keer organiseerde.

zondag 24 januari 2010

King of Fighters Maximum Impact

zaterdag 23 januari 2010

Half-life 2 Episode One

Tom Jones - She’s a Lady

Tom Jones heet eigenlijk Thomas Jones Woodward. Hij begon zijn carriere als zanger van Tommy Scott and The Senators. Zijn eerste hit "It’s not unusual" in 1965 had hij te danken aan Radio Caroline, de BBC wilde deze single in eerste instantie niet draaien. Hierna ging het snel. Het soundtrack-nummer van de James Bond film "Thunderball" in het zelfde jaar, en een reeks Top 10 nummers volgden. De Alarmschijf van deze week werd geschreven door Paul Anka. Zowel in ons land, als in Engeland zou de plaat de 13e plaats bereiken. In Amerika kwam de plaat tot een 2e plaats. Daarmee was het ook zijn grootste hit daar. Tom is tegenwoordig Offcer of the British Empire.

vrijdag 22 januari 2010

Videogames zorgen voor O-benige kindertjes

"Gaming leads to surge in rickets", dat kopte een artikel in de Britse versie van de Metro vandaag. En nee, dan hebben we het niet over een achterafartikeltje op pagina 23 naast de altijd veelgelezen kunst en cultuursectie.

Nee, gewoon klats - op de voorpagina (spamsubscriptie nodig, voorpagina ook na de klik bijgevoegd). Zo stap je op een vrijdagochtend half slapend in de Londense metro, en zo lees je dat je kinderen keihard dood gaan van al die computerspelletjes. En u maar denken 'dat ze zo lekker stil zijn achter die Playstation'. Doodsmachines zijn het! Die PS3 en Xbox (Elite) zijn niet voor niets zwart. En wat te denken van die pas gereleaste zwarte Wii?

Enslaved

Sparen bij de verzekeraar. Let op de lokkertjes!

Verzekeraars en vermogensbeheerders trekken de aandacht met relatief hoge spaarrentes. Sparen is een aardig opstapje voor producten waar verzekeraars meer mee verdienen.

ING Groep 0.41 % === AEX-index 0.81 %
Toprentes op de spaarmarkt? Dan dacht je tot een jaar geleden vooral aan buitenlandse banken van Turkse, Russische of IJslandse origine. Maar van dat beeld klopt weinig meer.

De Turkse banken TEB, Anadolu, Yapikredi en Akbank doen nog wel mee op toplijstjes voor variabele spaarrentes. Maar wat vooral opvalt zijn de relatief hoge rentes van verzekeraars met eigen spaarrekeningen.

donderdag 21 januari 2010

Per sms geld doneren aan Haïti. Goed idee?

Na de verwoestende aardbeving die Haïti op 12 januari trof, trekken goede doelen alles uit de kast om ons over te halen te doneren voor het land. Geld geven kan tegenwoordig ook per sms. Maar komt het hele bedrag dat je per sms doneert wel bij de hulporganisaties terecht?

ING Groep 2.56 % === AEX-index 1.23 %
Wat er aan kosten wordt ingehouden op het bedrag dat je per sms doneert verschilt nogal. Z24 nam vier sms-diensten onder de loep waarmee je Haïti kunt steunen. Wat er uiteindelijk bij het goede doel terechtkomt hangt sterk af van het nummer dat je sms’t en van je provider.

Tactisch sterk



Gas en stroom: prijzen dalen

De aanpassing van variabele gas- en stroomprijzen begin januari heeft geleid tot daling van gas- en stroomprijzen met gemiddeld 2 en 13 procent. Bij groene aanbiedingen lopen de prijzen fors uiteen.

Dat blijkt uit een inventarisatie van Z24 op basis van prijsgegevens van vergelijkingssite PrizeWize.nl.

De gemiddelde variabele gasprijs is vergeleken met medio 2009 ruim twee procent gedaald tot 0,2707 euro per kubieke meter, exclusief btw. Een alleenwonende die 750 kuub per jaar verbruikt, bespaart ongeveer twee euro. Een vierpersoonshuishouden dat 1750 kuub per jaar verbruikt, is drie euro goedkoper uit.

woensdag 20 januari 2010

Crisis treft in 2010 heel Nederland in de knip

In 2010 moet vrijwel iedereen een stapje terug doen. Waar in 2009 de meeste huishoudens die niet met werkloosheid te maken kregen nog in koopkracht op vooruit gingen, daalt de koopkracht dit jaar ook voor hen.

Dat blijkt uit berekeningen van het Nibud, Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting. Grip op je uitgaven is dan ook noodzakelijk om rond te kunnen blijven komen.

Iedereen moet inleveren
Deze maand vallen de eerste loonstrookjes weer op de mat. Doordat er bij iedereen meer belasting wordt ingehouden, zullen werknemers die geen loonsverhoging hebben gekregen, zien dat er van het salaris enkele euro’s minder overblijven dan vorig jaar.

Nova en Netwerk weg, WNL in de ochtend

De publieke omroepen hebben ingestemd met het plan voor een andere opzet van de actualiteitenrubrieken op televisie.Gevestigde programma's verdwijnen en worden vervangen door programma's van nieuwe omroepen.

Hieronder een lijst met de veranderingen:
Nova verdwijnt vanaf de zomer om plaats te maken voor het nieuwe programma Nieuwsuur, dat wordt gemaakt door de NOS en de NPS. In Nieuwsuur komt meer aandacht voor Brussel en Den Haag

Op zondagavond komt er meer ruimte voor onderzoeksjournalistiek verzorgd door de KRO

Fine Fleur

Demonstranten bij de rechtbank in Amsterdam, waar vandaag het proces tegen Wilders van start gaat. [nrcnext.nl]

Winnaars loterij willen helemaal geen BMW

Wat doen de winnaars van de straatprijs van de Postcodeloterij? Zijn ze wel zo blij met een dikke BMW? En hoe jaloers zijn hun buren? Vier economen zochten het uit.

ING Groep 4.32 % === AEX-index 1.55 %
Je bent er vast wel eens langs gezapt: de uitreiking van de ‘straatprijs’ van de Nationale Postcodeloterij. Een blije BN'er loopt door een buitenwijk van Zoetermeer, Heerlen of Hoogkarspel en deelt met een grote grijns op het gezicht enorme cheques uit aan geschrokken deelnemers.

Op eind van de uitzending wordt een van hen mee naar buiten genomen, en krijgt de sleutels van een gloednieuwe auto. Vroeger een BMW, tegenwoordig een Audi. In de verte zien we de beteuterde buren staan. Zij hadden geen loten en krijgen geen cent.

Robin Gibb - Saved by the Bell

I cried for you, I cried for you
I cried for two, I lied for you

Saved by the bell on your own carousel
Now who can tell, if you'll love that man as well
Now I'll walk down our great lane

I died for you, I died for two
I'll live for you, I'll give to you

Saved by the bell on your own carousel
Now who can tell, if you'll love that man as well
Now I'll walk down our great lane
Now I'll walk down our great lane
Now I'll walk down our great lane

dinsdag 19 januari 2010

Skimpaniek in Badhoevedorp

Onrust in Badhoevedorp. Skimmers hebben toegeslagen in de Albert Heijn aan de Zeemanlaan, de drukste winkellocatie in het dorp. Anderhalve week zijn de gegevens van waarschijnlijk vele honderden supermarktklanten gekopieerd. Van tientallen klanten hebben de criminelen geld afgeschreven.

Bij de ABN Amrobank in Badhoevedorp stonden gisteren klanten in een lange rij van wie de pas door de bank was geblokkeerd na spookafschrijvingen. Eén klant zag vierduizend euro verdwijnen. De bank zegt het gestolen geld te vergoeden, zonder aangifte bij de politie.

Werkgever wil zelf eerder met pensioen

Werkgevers willen zelf liever vroeg met pensioen en niet door hoeven werken tot hun 67ste. Daarnaast zijn ze oudere werknemers liever kwijt dan rijk

ING Groep 1.07 % === AEX-index 0.76 %
Dat blijkt uit een bericht in de Volkskrant, dat citeert uit een nog vertrouwelijk rapport van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI).

Onderzoek
Het NIDI deed onderzoek onder ruim duizend ondernemers met personeel. Daaruit blijkt dat een werkgever gemiddeld op zijn 63ste wil stoppen met werken.

Maar weinig bazen wensen door te werken na hun 63ste en slechts 10 procent wil na het 65ste levensjaar nog door.

Dat werknemers langer aan de slag blijven, is volgens de werkgevers een goed idee. Maar niet in hun eigen bedrijf, schrijft de Volkskrant op basis van het onderzoek.

Strak

maandag 18 januari 2010

Het. Wordt. Weer. KOUD!

Neehee, de winter is nog niet voorbij. Eind deze maand gaat het weer vriezen dat het kraakt. Natuurlijk downplayen Gerrit Hiemstra -WeerOnline heeft geheime afspraken met Land & Tuinbouw in Friesland- en Piet Paulusma -vuistdiep in de zak van de paraplumaffia- het winterweer waar ze kunnen. Maar Koning Winter krijgt nog een staartje. Check de kenners op onweer-online.nl. Daar worden temperaturen verwacht tot dik onder de -15. U denkt het, wij zeggen het: Het is in Nederland veel te warm, net als in Spitsbergen, Noorwegen trouwens. Haal die schaatsen, wollen trui en reservevoorraad pekelzout dus maar weer van zolder. Wat? U koopt dit praatje niet? Smerige klimaatcrimineel! Gaarne per direct uw NAW-gegevens HIERR (mirror) inkloppen. (Uitleg: Nieuwe Rijk-achtige viralhoax die slechts uw postcode wenst te harvesten. Bedacht in de opgewarmde bovenkamer van schaatsweerhater @nozelaar.) [geenstijl.nl]

Explosie staatsschuld wordt westerse zaak

Roebelcrisis? Pesocrisis? Nee, financiële instabiliteit door hoge overheidsschulden is een westers fenomeen geworden.

ING Groep 1.36 % === AEX-index 0.31 %
Staten die hun financiën niet op orde hebben, zich overladen met schulden en de geldpers aan zetten. Traditioneel denk je dan aan landen als Argentinië, Brazilië, Mexico en Rusland. Met beruchte excessen zoals de Mexicaanse pesocrisis uit 1994 en de roebelcrisis uit 1998.

De kredietcrisis heeft de rollen echter omgedraaid. Westerse overheden moesten in 2008 en 2009 vol aan de bak met miljardeninjecties voor banken en steunoperaties van monetaire autoriteiten. De belangrijkste opkomende economieën kwamen echter relatief ongeschonden de crisis door.

Haïti

Haïti..[nrcnext]

zaterdag 16 januari 2010

Sint Nicolaas Kerk

Mr. Visserplein

Focus - House of the King

Focus begon als trio Thijs van Leer in 1969. Ze begeleiden Ramses Shaffy, maar bijvoorbeeld ook de Nederlandse versie van "Hair". Na een ontmoeting met ex-Brainbox gitarist Jan Akkerman eind 1970, was Focus geboren. "House of the king" is een nummer van de eerste elpee "In and out of Focus". Het was de eerste hit voor de groep, en zou de 14e plaats in de Top 40 bereiken. De band zou in de jaren erna vele personeelswisselingen meemaken, en in 1975 uiteenvallen. Thijs van Leer heeft in de decennia erna nog meerdere malen een band geformeerd onder de naam Focus. Echter altijd zonder Jan Akkerman, waarmee hij al jaren ruzie heeft.

vrijdag 15 januari 2010

Vijf griezelgrafieken voor huiseigenaren

Is de crisis op de huizenmarkt definitief afgewend? Nee, er valt nog veel te griezelen voor huiseigenaren. Z24's Mathijs Bouman maakte een horrorshow in vijf grafieken.

ING Groep 2.51 % === AEX-index 0.77 %
De makelaars van de NVM weten het leuk te brengen: "Woningmarkt krabbelt langzaam op in vierde kwartaal". Ten opzichte van het voorgaande kwartaal zijn er 4,8 procent meer woningen verkocht en steeg de huizenprijs met 0,4 procent. Bravo, hoera, trek maar open die champagne!

Of laat de fles eigenlijk toch maar nog in de koelkast staan. Want het is nog te vroeg om opgelucht adem te halen. Zoals NVM-voorzitter Ger Hukker vandaag in de ochtendkranten toegeeft, liggen er op de weg naar een gezonde huizenmarkt nog veel obstakels.

Kuifje

Ruim tachtig jaar na het verschijnen van het eerste album zijn de avonturen van Kuifje nu ook officieel in China verschenen.. [nrcnext]

donderdag 14 januari 2010

Samenscholing

Elf tips om efficiënter te werken

Het is voor veel hardwerkende Nederlanders een pijnlijk herkenbaar beeld: een overstromende e-mailbox, een oneindige 'things to do'-lijst die maar niet wil slinken en deadlines die met voeten getreden worden. Voor wie daar in het kader van de goede voornemens voorgoed mee wil afrekenen elf nuttige tips.

Het gras bij de buren oogt altijd groener. Zo ook op de werkvloer. Terwijl jouw collega zeeën van ruimte heeft op zijn altijd keurig opgeruimde bureau, moet jij moeite doen om tussen alle stapels papieren een plekje te vinden voor een kop koffie.

Need for Speed Underground 2