FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

maandag 31 augustus 2009

Mag de baas mijn tijdelijke contract zo openbreken?

ING Groep 1.66 % === AEX-index 1.33 %
Mijn baas wil mijn tijdelijke jaarcontract openbreken en met een halfjaar verlengen. Kan dat eigenlijk wel? Z24-expert Sonia Beedie geeft antwoord.

Meestal als je ergens in dienst treedt krijg je eerst één of meerdere contracten voor bepaalde tijd, en wil een werkgever niet meteen een vast contract met je aangaan. Eenmaal een contract van onbepaalde tijd betekent namelijk dat de werkgever veel moeilijker van jou af kan.

Maar hoeveel tijdelijke contracten kun je eigenlijk als werkgever achter elkaar met een werknemer sluiten? Is dat onbeperkt of zit daar een maximum aan? En kun je in onderling overleg afwijken van de wettelijke regels daarover.[z24.nl]

vrijdag 28 augustus 2009

Shaiya Light and Darkness

Tekken 5

Parlement IJsland verandert voorwaarden Icesave-deal

ING Groep 3.03 % === AEX-index 1.10 %
Het IJslandse parlement heeft definitief ingestemd met een pakket nieuwe voorwaarden voor het terugbetalen van de Icesave-leningen aan Nederland. De Nederlandse regering is 'positief' over het feit dat er nu duidelijkheid is.

Het ANP meldt dat ingestemd is met een aan het parlement voorgelegd wetsvoorstel.

Een parlementscommissie bevestigde op vrijdag 28 augustus in derde lezing middels een stemming dat de IJslandse regering nieuwe voorwaarden moet stellen voor de terugbetaling van de miljardenvoorschotten die het kreeg van Nederland en Groot-Brittannië.

De IJslandse regering heeft in een persbericht laten weten dat het in overleg zal treden met de Britse en Nederlandse regeringen.

Reactie Nederlandse regering

Het ministerie van Financiën laat via een woordvoerder weten "positief te zijn" over het feit dat er "nu in ieder geval duidelijkheid is" over wat het IJslandse parlement wil.

Verder wacht het ministerie nu de vervolgstappen af van de IJslandse regering. Die zal Den Haag gaan benaderen met het voorstellenpakket.[z24.nl]

donderdag 27 augustus 2009

Iedereen in 2010 er iets op achteruit


ING Groep 0.53 % === AEX-index 0.59 %
De koopkracht van de Nederlander daalt volgend jaar gemiddeld met een kwart of een half procent. Gezinnen met één kostwinner en een modaal brutosalaris van 30.000 euro gaan er waarschijnlijk het meest op achteruit: min 1 procent.

Kostwinners met twee keer modaal gaan er 0,75 procent op achteruit. Dat blijkt uit berekeningen die donderdag in de ministerraad op tafel lagen, zo bevestigen bronnen rond het kabinet. De cijfers komen op Prinsjesdag officieel naar buiten. Het kabinet legt vrijdag de laatste hand aan de begroting voor 2010.

De gemiddelde Nederlander gaat in 2010 de recessie echt in de portemonnee voelen. Dit jaar stijgt de koopkracht nog voor de mensen die hun baan behouden. Over 2009 en 2010 samen gemeten gaat iedereen die niet werkloos wordt, er op vooruit. Hun koopkracht zal eind 2010 hoger liggen dan eind 2008.[ad.nl]

Lineage The Cross Rancor

woensdag 26 augustus 2009

Pepernoten zingen toontje lager

Ze zijn typisch Nederlands, ze horen bij een oude traditie en (bijna) iedereen lust ze: pepernoten! Maar zelfs een onschuldig koekje kan de gemoederen aardig verhitten: De pepernoot wordt commercieel uitgebuit, vinden sommigen. En: heet de pepernoot wel pepernoot?


In het AD stond dinsdag een artikel over de Jumbo-supermarkten in Drachten en Groningen: daar lagen al vanaf begin augustus de pepernoten weer in het schap.

Hoewel de timing van winkeliers om Sinterklaassnoep aan te bieden elk jaar weer onderwerp van discussie is, lijkt dit jaar toch wel een record gebroken: veel kinderen hebben zelfs nog zomervakantie! Tijd voor actie, vonden sommige consumenten en er ontstond spontaan een protestbeweging tegen de 'verkwanseling van de Sinterklaastraditie'. Het weblog NoNoPepernoot roept consumenten op mails te sturen aan pepernootverkopende winkeliers en zo de verkoop uit te stellen tot de Sint weer in ons land is.[dievanmij.nl]

Dit zijn de veiligste banken ter wereld

ING Groep 0.91 % === AEX-index 0.47 %
Rabobank is de op vijf na veiligste bank ter wereld, volgens de nieuwste ranglijst van het vakblad Global Finance.

Bankblad Global Finance publiceerde dinsdag 25 augustus de nieuwe editie van zijn lijstje van de 'vijftig veiligste banken ter wereld'.

In de editie van medio 2009 heeft Nederland twee banken in de top-10: de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) en Rabobank.

BNG fungeert als financieringsinstelling voor overheidsinstanties en staat op de derde plaats, net als in de vorige editie van de ranglijst. Rabobank komt op de zesde plek uit, en zakt daarmee één plaats vergeleken met de ranking van afgelopen maart.

De Nederlandse grootbanken ING, ABN Amro, Fortis Bank Nederland en SNS Bank vallen buiten de top-50 van veiligste banken.

De lijst van Global Finance is gebaseerd op kredietratings van bureaus Standard & Poor's, Fitch en Moody's en houdt rekening met het balanstotaal van banken.[z24.nl]

Kiekje

Een fotograaf bereidt zich voor op de lancering van de shuttle Discovery op het Kennedy Space Center in Florida. Als het goed is vertrekt de shuttle vandaag.[nrcnext.nl]

E-mailmelding op je desktop

Bij Outlook bestaat er een optie om binnengekomen berichten te tonen, ook als het programma zelf is afgesloten. Ik werk echter met Windows Mail onder Vista. Via de Sidebar heb ik een tijdje een gadget gehad die iets vergelijkbaars deed voor mijn mailprogramma, maar dat blokkeerde om de haverklap. Bestaat er een alternatief?

Voor zover we weten, is er in Windows Mail geen dergelijke functie ingebouwd, maar met behulp van een email notifier los je dit manco wel op. Een van de betere is het gratis Pop Peeper, dat met nagenoeg alle e-mailclients overweg kan.[zdnet.nl]

Roy Orbison - In Dreams

A candy-colored clown they call the sandman
Tiptoes to my room every night
Just to sprinkle stardust and to whisper:
"Go to sleep, everything is alright"

I close my eyes
Then I drift away
Into the magic night
I softly sway
Oh smile and pray
Like dreamers do
Then I fall asleep
To dream my dreams of you

In dreams...I walk with you
In dreams...I talk to you
In dreams...Your mine

All of the time
We're together
In dreams...In dreams

But just before the dawn
I awake and find you gone
I can't help it...I can't help it
If I cry
I remember
That you said goodbye
To end all these things
And I'll be happy in my dreams
Only in dreams
In beautiful dreams

dinsdag 25 augustus 2009

Vliegen maatschappijen nu zelfs met verlies?

ING Groep 2.32 % === AEX-index 0.72 %
KLM en andere maatschappijen verlagen massaal de ticketprijzen naar een groot aantal bestemmingen. Een nieuwe ronde in de strijd om passagiers is aangebroken.

Een golf van prijsverlagingen spoelt dit najaar over potentiële passagiers. KLM heeft vanaf 25 augustus de tarieven op tachtig bestemmingen verlaagd. Een retourtje Rome is al beschikbaar vanaf 99 euro. British Airways vliegt goedkoper naar 75 bestemmingen.

Malaysian Airlines, Singapore Airelines, Emirates, United Airlines en American Airlines bieden eveneens specials aan. Luchtvaartmaatschappijen zetten dit najaar alle zeilen bij om mensen weer in het vliegtuig te krijgen.[z24.nl]

Sitdown

Verpleegkundigen: medische misser niet gemeld


Ongeveer de helft van de verpleegkundigen geeft aan dat lang niet alle fouten en interne incidenten in hun ziekenhuis worden gemeld. Dit blijkt uit een enquête van de Consumentenbond onder 670 verpleegkundigen.

Over het algemeen zijn verpleegkundigen positief over het ziekenhuis waar ze werkzaam zijn. Toch hebben ze kritiek.

Ongeveer de helft van de verpleegkundigen meent dat niet alle medische missers worden gemeld. 22 procent van de verpleegkundigen vindt bovendien dat minstens één arts op de afdeling slecht functioneert.

Slechte schoonmaak
Ook wordt er volgens de verpleegkundigen niet genoeg schoongemaakt in het ziekenhuis. Meer dan de helft van de ondervraagden poetst daarom zelf regelmatig. Volgens 18 procent komt door het slechte schoonmaken de veiligheid van de patiënt minimaal wekelijks in het geding.[gezondheidsnet.nl]

maandag 24 augustus 2009

Miljoenen voor vrouw na fout tandarts

ING Groep 4.99 % === AEX-index 1.14 %
Een Amerikaanse vrouw heeft 2 miljoen dollar schadevergoeding gekregen omdat haar tandarts niet drie maar zestien tanden trok.

Dat meldt de krant The State.

De 28-jarige Elizabeth Smith brak in 2006 een tand. Ze ging naar de Sexton Dental Clinic in Florence, South Carolina voor hulp.

De tandarts achtte het verstandig om de gebroken tand te verwijderen, samen met nog twee andere kiezen. Tegen de afspraak in trok hij alle zestien tanden van Smiths bovengebit.

Schadevergoeding
De vrouw spande een rechtzaak aan en eiste een schadevergoeding. De jury wees haar 2 miljoen dollar toe. De tandartsenpraktijk gaat mogelijk in beroep tegen de uitspraak.

Robert Ransom, één van de advocaten van Smith, zei dat de vrouw haar gebit operatief wil laten herstellen. Dat kost naar schatting 55.000 euro.[z24.nl]

zondag 23 augustus 2009

Need For Speed Prostreet

zaterdag 22 augustus 2009

Hoe Lowlands geld verdient

ING Groep 5.32 % === AEX-index 2.16 %
Vrijdag, zaterdag en zondag vindt in Biddinghuizen het festival Lowlands plaats. Voor wie het economisch bekijkt is dit festival een koopje. Meer dan 100 artiesten voor 150 euro. Zou je al deze artiesten los willen bekijken, dan ben je het veelvoudige kwijt. Hoe zit zo'n festival zakelijk in elkaar?

Een kaartje voor Lily Allen die eind oktober in de Heineken Music Hall optreedt, begint bij 32 euro. Voor rapper Snoop Dogg in de Rotterdamse club Watt is een bezoeker 39 euro kwijt. Nee dan Lowlands. Daar krijgt de bezoeker 120 live muziekacts, inclusief bovenstaande artiesten, 90 dj's, 8 tenten, dichters, cabaret en toneel voor 150 euro.

Superdeal
Een superdeal dus, maar hoe kan dat allemaal zo goedkoop? Volgens festivaldirecteur Eric van Eerdenburg heeft een festival als Lowlands een efficiënt kostenplaatje: "De productiekosten van één concert zijn heel hoog, vooral in de open lucht. Voor een festival heb je die kosten maar een keer. Je hoeft alles maar een keer op te bouwen en je bezoekers blijven dagenlang binnen."[z24.nl]

donderdag 20 augustus 2009

Cool

Mensen zoeken verkoeling in een fontein in de Duitse stad Karlsruhe waar het vandaag 35 graden werd..[nrcnext.nl]

Banken nemen weer geld op

ING Groep 0.22 % === AEX-index 1.41 %
Europese banken lijken weer geld op te nemen van hun spaarrekeningen bij de Europese Centrale Bank. De weekstaten van de ECB laten over afgelopen week een forse trendbreuk omlaag zien.

De Euribor-rente staat de afgelopen maanden laag, de Libor-rente ook, en de TED-spread bevindt zich weer op de niveau's van eind 2007.

Minder duur
Wat betekent deze abracadabra? Dat het voor banken minder duur is geworden om geld te lenen en uit te lenen, en dat er dus weer meer vertrouwen zou moeten zijn tussen de financiële instellingen.

Dat blijkt misschien ook uit de nieuwste weekstaat van de Europese Centrale Bank (ECB), die vandaag - woensdag 19 augustus - gepubliceerd werd.

Uit die weekstaat blijkt dat Europese banken de vorige week 110 miljard euro van hun eigen spaargeld weghaalden van hun ECB-rekening. Dat enorme bedrag is best een trendbreuk, zoals ook deze grafiek laat zien.
[z24.nl]

Sapperdeflap

Rob Trip nieuwe 'anchor' NOS Journaal


Rob Trip gaat op 1 januari 2010 aan de slag als nieuwe presentator van het Acht-uur NOS Journaal. Hij volgt in die functie Philip Freriks op die aan het einde van 2009 volgens planning stopt met zijn lange loopbaan bij de NOS. Trip gaat de presentatie van het Acht-uur Journaal afwisselend doen met Sacha de Boer. Zij is sinds 2003, naast Freriks, het vaste gezicht van het belangrijkste NOS Journaal.

Rob Trip is buitengewoon blij met zijn nieuwe baan. “De journalistiek is een prachtig vak. Als je dat vak mag uitoefenen als presentator van het Acht-uur Journaal, dan ben ik daar zeer vereerd mee. In die rol ben je immers toch het gezicht voor heel veel mensen voor wie iedere avond het Acht-uur bulletin een vast en belangrijk moment is. Ik ga mijn uiterste best doen om het presentatorschap voor al die kijkers zo goed mogelijk in te vullen, op mijn eigen wijze en met mijn journalistieke bagage achter de hand. Als voorbeeld heb ik daarbij Philip Freriks die het Acht-uur Journaal zoveel jaren op z’n geheel eigen wijze uitmuntend heeft gepresenteerd. Het is nog een hele uitdaging om hem op die plek waardig te vervangen.” [radio.nl]

woensdag 19 augustus 2009

Supermarkten flink in de weer met prijsacties

ING Groep 2.10 % === AEX-index 0.14 %
De Nederlandse supermarkten beginnen deze week opnieuw met agressieve prijzencampagnes. In het eerste halfjaar schermden de supers al met diverse acties om de gunst van de consument.

Maar na de zomervakantie is de prijzenslag weer flink toegenomen, constateert supermarktdeskundige Gerard Rutte maandag 17 augustus.

Traditioneel komen de supermarkten na de zomervakantie met allerlei acties. "Het vakantiegeld is op, consumenten gaan dan weer extra op de kleintjes letten'', aldus Rutte van uwsupermarkt.nl. Maar volgens de kenner zet Schuitema de zaak nu wel zeer op scherp. De uitbater van de C1000-winkels gooit met ingang van maandag honderd producten in de aanbieding voor de prijs van 1 euro.[z24.nl]

Need For Speed Most Wanted

Buddy Holly - Heartbeat

Heartbeat, why do you miss when my baby kisses me?
Heartbeat, why does a love kiss stay in my memory?
Riddle-dee-pat, i know that new love thrills me,
I know that true love will be-e-e-e-e-e
Heartbeat, why do you miss when my baby kisses me?[instrumental]
Heartbeat, why do you skip when my baby's lips meet mine?
Heartbeat, why do you flip, then give me a skip-beat sign?
Riddle-dee-pat, and sing to me love's story,
and bring to me love's glory-e-e-e-a-he
Heartbeat, why do you miss when my baby kisses me?

dinsdag 18 augustus 2009

Geruchten Playstation 3, prijsverlaging zwellen aan

ING Groep 0.76 % === AEX-index 0.86 %
In de gespecialiseerde spelletjesmedia gaat het gerucht dat Sony dinsdagavond 18 augustus tijdens een gamesbeurs een nieuwe versie van de Playstation 3, én een prijsverlaging voor de bestaande PS3 aankondigt.

Diverse gamessites maken melding van het gerucht.

Persconferentie
De Entertainment-divisie zou gebruik maken van de nieuwe gamesbeurs Gamescom in Keulen, Duitsland om de Playstation 3 'Slim' te introduceren. De Gamescom begint 18 augustus, met een persconferentie van Sony.

Het zou gaan om een dunnere versie van de Playstation 3 spelletjesconsole. De website Engadget.com publiceerde eerder deze maand foto's van de PS3 'Slim', die volgens de site gelekt waren uit de fabriek.

Daarop vielen een verpakking en onderdelen te zien van een nieuw soort Playstation 3. Volgens een foto op de verpakking heeft de nieuwe 'Slim' de dikte van een dvd-speler.[z24.nl]

maandag 17 augustus 2009

Dit zijn de tien duurste bierlanden

ING Groep 4.01 % === AEX-index 2.13 %
Als bierliefhebber op zoek naar een vakantiebestemming? Kijk dan van tevoren of jouw reisdoel niet op de lijst van duurste bierlanden staat.

De een kijkt bij het uitzoeken van zijn vakantie naar de weersvoorspellingen, de ander naar het aanbod van culturele uitstapjes.

Bierfanaten kijken naar de prijzen van een halve liter pils in verschillende vakantielanden.

Op de site Pintprice houden liefhebbers bij wat een pint bier kost in 206 verschillende landen.[z24.nl]

Final Fantasy X-2

vrijdag 14 augustus 2009

Autokoper binnen, deur op slot

ING Groep 4.19 % === AEX-index 0.69 %
De slooppremie zet geen zoden aan de dijk op de Utrechtse Autoboulevard, maar er lijkt licht te zijn aan het einde van de tunnel. Toch is het leed nog niet voorbij, zeggen autodealers. 'Als een koper binnenkomt, gaat de deur op slot.'

"Soms geef ik meer korting als iemand besluit zijn oude auto niet in te ruilen. Meer korting dan de inruilwaarde van de oude auto", zegt Mark Loor, verkoopleider bij Terberg Opel aan de Utrechtse Autoboulevard. "Ik heb hier 50 plekken die ik wil vullen met mooie auto's. Een oude, slecht onderhouden inruilauto staat in de weg."

Zuinige auto's
Het eerste wat de potentiële koper ziet bij binnenkomst is een kleine Chevrolet Matiz. Kleine auto's zijn populair, blijkt uit de cijfers van de Bovag, maar dit is toeval volgens Loor. "Eigenlijk is dat de Opel ingang. Die Matiz komt net terug van een proefrit." [z24.nl]

Gedrukt



donderdag 13 augustus 2009

Pssst

Toiletbezoek maakt gelukkig

ING Groep 6.42 % === AEX-index 0.37 %
Nederlanders zouden het meest genieten van een toiletbezoek. Daarna volgt een goed gesprek als een gelukzalig moment en op een derde plaats staat de natuur waar mensen vol van kunnen raken.

Dat blijkt uit een representatieve steekproef onder duizend mensen, afgenomen door Intomart in opdracht van magazine Quest. Pas op een vierde plaats komt seks, zo blijkt uit de enquête. De vraag was ’waar we het meest van genieten’. Daarop vulde 88 procent van de ondervraagden het toiletbezoek in en 82 procent seks. Van de ondervraagden meenden wel 21 procent verslaafd te kunnen raken aan seks.[ad.nl]

woensdag 12 augustus 2009

ING nog niet uit problemen

ING Groep 2.29 % === AEX-index 1.65 %
ING schraapte een kleine netto winst bijeen tijdens het tweede kwartaal. Dat is beter dan de zware verliezen van de afgelopen kwartalen, maar de zwarte wolken hangen nog boven ING.

Slechts een half jaar geleden riepen analisten, politici en bankiers dat bankverzekeraars hun bedrijven zouden moeten opsplitsen in een aparte banken- en verzekeringstak. In het geval van ING zou dat hebben betekend dat Nationale Nederlanden zou zijn verkocht.

ING Bank zou er in dat geval zeer slecht hebben voorgestaan in het tweede kwartaal.

Kleine winst

Het financiële conglomeraat wist nog een karig winstje van 71 miljoen euro uit het vuur te slepen, vooral omdat de verzekeringenkant van het bedrijf nog een - zij het lagere - winst in de boeken kon schrijven. Van de zakelijke bankactiviteiten moest ING het in ieder geval niet hebben. Ook ING Direct, actief in onder andere de Verenigde Staten, deed het minder goed.[z24.nl]

Donovan - Universal Soldier

He's five foot-two, and he's six feet-four,
He fights with missiles and with spears.
He's all of thirty-one, and he's only seventeen,
Been a soldier for a thousand years.

He'a a Catholic, a Hindu, an Atheist, a Jain,
A Buddhist and a Baptist and a Jew.
And he knows he shouldn't kill,
And he knows he always will,
Kill you for me my friend and me for you.

And he's fighting for Canada,
He's fighting for France,
He's fighting for the USA,
And he's fighting for the Russians,
And he's fighting for Japan,
And he thinks we'll put an end to war this way.

And he's fighting for Democracy,
He's fighting for the Reds,
He says it's for the peace of all.
He's the one who must decide,
Who's to live and who's to die,
And he never sees the writing on the wall.

But without him,
How would Hitler have condemned him at Dachau?
Without him Caesar would have stood alone,
He's the one who gives his body
As a weapon of the war,
And without him all this killing can't go on.

He's the Universal Soldier and he really is to blame,
His orders come from far away no more,
They come from here and there and you and me,
And brothers can't you see,
This is not the way we put the end to war.

dinsdag 11 augustus 2009

Knel

In Thailand was een olifant vast komen te zitten in een gat, na drie uur zwoegen is hij weer bevrijd.[nrcnext.nl]

Champions Return to Arms

Virtuele voorraadkast

Vind je het ook zo moeilijk om je voorraadkast in de gaten te houden en te onthouden wat je moet kopen in de winkel? Met Pantry is dat probleem voorgoed voorbij.

Pantry is een virtuele voorraadkast waar je alle producten die je hebt kan oplijsten. Je moet jezelf wel de gewoonte aanleren om je voorraad systematisch te updaten, en dan zal je snel merken dat Pantry een uitstekende winkelhulp kan zijn.

Bij de eerste opstart wordt je gevraagd om een gratis account aan te maken. Je wordt dan even naar de website teruggestuurd, waar je links bovenaan op Setup Free Pantrylist.net Account moet klikken en je gegevens moet invullen.Hiermee kan je de gegevens van je voorraadkast online bewaren, bijvoorbeeld om ze met meerdere mensen te kunnen bewerken, of om ze te synchroniseren met de Pantry-applicatie voor je iPhone.[clickx.be]

Hoe groot is jouw kans op de superjacktpot?

ING Groep 2.34 % === AEX-index 1.56 %
Acht uur, maandag 10 augustus is D-Day voor acht miljoen lotenkopers. Dan valt gegarandeerd de jackpot van 27,5 miljoen. Dit is de hoogtste jackpot ooit. Maar hoe groot is de kans dat jij hem wint?

De Staatsloterij verkoopt normaal per maand tussen 3 en 3,5 miljoen verschillende lotnummers. Er zijn in totaal 22 miljoen hele lotnummers. Maandelijks valt de jackpot op één van deze 22 miljoen loten. Er is dus normaal een kans van ongeveer ongeveer één op zes dat de jackpot valt.

Gegarandeerd
Valt de jackpot zes keer achter elkaar niet, dan wordt de volgende keer alleen uit de ‘bak’ met verkochte lotnummers getrokken. Die laatste keer valt de hoofdprijs daarom zeker, en dat is maandag 10 augustus het geval.[z24.nl]

maandag 10 augustus 2009

Vrouw (66) pleegt bijstandsfraude van kwart miljoen euro

ING Groep 1.40 % === AEX-index 0.65 %
Een 66-jarige vrouw uit Groningen wordt ervan verdacht ruim 27 jaar lang bijstandsfraude te hebben gepleegd.

Dat meldde maandag de dienst Sociale Zaken en Werk van de gemeente. Al die jaren meldde ze dat ze alleen woonde, terwijl ze in werkelijkheid samenwoonde met haar nu 60-jarige vriend.

Die man stond ingeschreven op het adres van zijn familie. Gezamenlijk hebben de man en de vrouw de gemeente Groningen voor ruim een kwart miljoen euro benadeeld.[z24.nl]

vrijdag 7 augustus 2009

Zeventien schuldigen aan de kredietcrisis

ING Groep 0.14 % === AEX-index 0.82 %
De totale paniek is voorbij. Maar echt begrijpen hoe we in de kredietcrisis en de recessie zijn beland, doet niemand. Z24 turfde en vond zeventien schuldigen.

Midzomer 2009. In Utrecht kwamen deze week dertienhonderd economische historici bijeen om te debatteren over globalisering, duurzaamheid en...de kredietcrisis van 2007, 2008 en vooralsnog 2009.

De toehoorder die hoopte een overzichtelijk beeld te krijgen van het hoe-en-waarom van de ernstigste financiële en economische dip in decennia, kwam bedrogen uit. Een indrukwekkende reeks verklaringen passeerde de revue, waarbij de schifting tussen hoofd- en bijzaken een pril karakter had.[z24.nl]

donderdag 6 augustus 2009

Verhoging AOW-leeftijd lang niet genoeg

ING Groep 1.14 % === AEX-index 1.00 %
Nederland behoort tot de groep landen die de financiering van hun staatspensioenen niet op orde hebben, blijkt uit onderzoek van welvaartseconoom Peter Lindert. Verhoging van de aow-leeftijd is niet afdoende.

De kredietcrisis heeft andere economische uitdagingen tijdelijk naar de achtergrond gedrongen. Maar kwesties als de toekomstige financiering van staatspensioenen, voor Nederlander beter bekend als AOW, zijn intussen niet spontaan verdampt.

De Amerikaanse welvaartseconoom Peter Lindert waagde zich deze week op een congres van economische historici in Utrecht aan een vooruitblik tot 2030. Met als uitgangspunt: stel je wilt de belastingen niet verhogen en tegelijk de staatspensioenen in het westen en elders waardevast houden. Hoe hard moet het inkomen per hoofd van de bevolking dan groeien in de komende decennia?[z24.nl]

woensdag 5 augustus 2009

De trucs van telefonische energieverkopers

ING Groep 0.4 % === AEX-index 0.59 %
Energiebedrijven gebruiken allerlei trucs om klanten bij concurrenten los te weken. Maar wat mag, en wat mag niet?

Een woensdagmiddag, kortgeleden. De telefoon gaat. "Goedemiddag, met Eon. U zit nu bij Nuon en ik heb een interessante aanbieding voor u."

Eon kan een contract opsturen, waar jaarlijks "300 euro" mee te besparen valt. Een offerte maken kan niet, direct overstappen wel.

Telefonisch verkoopoffensief
Bovenstaand voorbeeld staat niet op zichzelf. Eon, maar ook andere relatieve nieuwkomers op de stroommarkt, doen hard hun best om telefonisch klanten te werven. Soms is het aanbod helder, soms zetten verkopers allerlei trucs in om mensen te doen overstappen.[z24.nl]

Elvis Presley - In the Ghetto

As the snow flies,
On a cold and grey Chicago mornin'
A poor little baby child is born in the ghetto
And his mama cries
'Cause if there's one thing that she don't need
It's another hungry mouth to feed in the ghetto

People, don't you understand
The child needs a helping hand
Or he'll grow to be an angry young man some day
Take a look at you and me,
Are we too blind to see,
Or do we simply turn our heads and look the other way?

Well the world turns
And a hungry little boy with the runny nose
Plays in the street as the cold wind blows in the ghetto
And his hunger burns
So he starts to roam the streets at night
And he learns how to steal
And he learns how to fight in the ghetto

Then one night in desperation
The young man breaks away
He buys a gun, steals a car, tries to run,
But he don't get far
And his mama cries

As a crowd gathers round an angry young man
Face down in the street with a gun in his hand in the ghetto
And as her young man dies,
On a cold and grey Chicago mornin'
Another little baby child is born in the ghetto
And his mama cries
In the ghetto
In the ghetto

dinsdag 4 augustus 2009

Puntig

Bank laat suffende klant meer betalen

ING Groep 1.84 % === AEX-index 0.20 %
Aanbieders van overlijdensrisicoverzekeringen laten alleen nieuwe klanten profiteren van premieverlagingen, signaleert vergelijkingssite Independer. Ook bij hypotheken betalen oude klanten vaak meer dan nieuwe.

Het is een bekend bedrijfsprincipe bij banken en verzekeraars: eerst de klant binnen halen met aantrekkelijke aanbiedingen, dan zorgen dat hij relatief veel blijft, of gaat betalen - bewust of onbewust.

Ook in het geval van verzekeringen voor overlijdensrisico bezondigen banken zich aan het uitmelk-principe, signaleerde financiële vergelijkingssite Independer.nl maandag 3 augustus. Het gaat hierbij om verzekeringen die een som geld uitkeren bij overlijden van degene op wiens leven de polis is afgesloten. Doorgaans tegen betaling van een periodieke premie.[z24.nl]

Bullshit

maandag 3 augustus 2009

Klant bepaalt ritprijs in Amerikaanse 'recessietaxi'

ING Groep 2.65 % === AEX-index 4.32 %
Amerikaan start 'recessietaxi'. Klanten mogen zelf bepalen wat een ritje hen waard is.

Van donderdagavond tot en met zondagavond rijdt Eric Hagen rond in zijn Recession Ride Taxi. Dat meldt persbureau AP.

De 46-jarige man uit de Amerikaanse staat Vermont heeft echter geen meter in zijn taxi. Achterop zijn 'recessietaxi' staat "Pay what you want".

Klant bepaalt prijs
Zijn klanten bepalen zelf wat ze het ritje waard vinden. Ook voor de flesjes water en frisdrank die Hagen aanbiedt, mogen klanten zelf de prijs bepalen.[z24.nl]

zondag 2 augustus 2009

Final Fantasy X

Sea Dogs 3

Far Cry 2

Op je handen zitten



Beleggen

* Wanneer je vorig jaar voor 1.000 euro aandelen van KPN kocht, heb je vandaag nog 45 euro.
* Wanneer je in januari 2000 voor 1.000 euro aandelen van Versatel kocht, heb je vandaag nog 36 euro.
* Wanneer je in januari 2000 voor 1.000 euro aandelen van UPC kocht, heb je vandaag nog 18 euro.
* Wanneer je echter verleden jaar voor 1.000 euro volle kratten bier gekocht hebt, alles opgedronken hebt, heb je vandaag nog statiegeld ter waarde van 390 euro!

Conclusie:
De economisch meest verantwoorde oplossing is dus de hele dag in je stoel kijken naar voetbal op TV, met een goed glas bier bij de hand.

Vriendelijke groeten,
Uw beleggingsadviseur

zaterdag 1 augustus 2009

Cheese