FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

dinsdag 31 maart 2009

Hormonen maken vrouwen tot fanatieke shoppers

ING Groep 3.75% === AEX-index 2.78%
Het koopgedrag van vrouwen zou wel eens gelinkt kunnen zijn aan hun menstruatiecyclus. Tien dagen voordat een vrouw ongesteld moet worden is de kans groter dat ze lijdt aan koopzucht.
De Engelse professor in de psychologie Karen Pine ondervroeg 443 vrouwen naar hun koopgedrag. Tweederde van de ondervraagde vrouwen die in de laatste fase van hun cyclus (luteale fase) zaten, meldden een impulsaankoop te hebben gedaan, meer dan de helft gaf toe minstens 25 pond te veel te hebben uitgegeven.

Een handjevol had zelfs meer dan 250 pond te veel uitgegeven. Het merendeel voelde zich daarna schuldig.

Impulsiever en excessiever
Volgens Pine hadden vrouwen in de luteale fase hun koopgedrag minder onder controle, kochten ze impulsiever en excessiever, zo meldt de website van de BBC.

"Het koopgedrag hangt samen met intense emoties. Ze voelen zich gestresst en depressief en daarom meer geneigd om te gaan winkelen om zich beter te voelen," aldus Pine.

Aantrekkelijker
Dat is een verklaring voor het toegenomen koopgedrag. Een ander zou kunnen zijn dat vrouwen de spullen kopen om zich aantrekkelijker te maken voor de periode waarin ze het meest vruchtbaar zijn. Het overgrote deel van de gekochte waar betrof schoenen, juwelen en make-up.[z24.nl]

Nykolai Aleksander

maandag 30 maart 2009

In het zonnetje

De tweede ontslagronde komt

ING Groep 13.04% === AEX-index 4.79%
Bezuinigden bedrijven eind 2008 en in januari nog mondjesmaat, nu men doorheeft dat de recessie langer duurt gaat men meer mensen ontslaan. De tweede bezuinigingsronde is in volle gang, stelt Z24's Kaj Leers.

Het eerste kwartaal van het jaar is afgelopen, bedrijven sluiten de boeken en beginnen aan het tweede kwartaal - en de tweede ronde van ontslagen, die een veel grotere impact zal hebben. Bedrijven zijn wakker geworden en snappen nu dat de economische neergang langer zal duren.

Of, zoals een ervaren bedrijfsanalist van een bekend effectenhuis het omschrijft: "de vraaguitval is ongekend groot gebleken, veel groter dan de meeste mensen hadden gedacht. Veel bedrijven hadden al gereorganiseerd, in de verwachting dat de teruggang kortstondig zal zijn. In april zal blijken dat een nieuwe reorganisatie nodig is."

Veranderingen
"Kortstondig." "Wij denken dat het zo'n vaart niet hoeft te lopen." "Met deze ontslagronde is ons bedrijf klaar om de economische neergang aan te kunnen."

Dergelijke woorden en zinsneden vielen eind 2008 en in januari van dit jaar her en der te horen. Toen bezuinigden bedrijven mondjesmaat, en stapten soms in het werktijdverkortingprogramma van overheden.

Daardoor bleef het aantal ontslagen nog redelijk beperkt. Het was de eerste bezuinigingsronde, en het aantal ontslagen viel alsnog mee. Economen waren zelfs verbaasd over het milde karakter van de eerste ronde.

"Het valt geweldig mee, gezien alle horrorverhalen die ons de afgelopen tijd bereikten'', stelde econoom Michiel Vergeer van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vorige week, in een reactie op nieuwe werkloosheidscijfers.

Maar nu gaat het opeens hard. (z24.nl)

Tomb Raider Underworld Laras Shadow

10 computergrappen voor 1 april

Fop je collega's, voor je zelf gefopt wordt
Het maakt niet uit of je op 1 april graag zelf fratsen uithaalt, of als de dood bent dat jij bij de neus genomen wordt. In beide gevallen is deze lijst van computergrappen verplichte kost.

1. Bevroren bureaublad
Onze eerste grap is een klassieker, maar daarom zeker niet minder grappig. Neem tijdens iemands middagpauze een schermafdruk van zijn bureaublad. Vervolgens steek je alle snelkoppelingen die zich op dit bureaublad bevinden in een verborgen map, en daarna stel je de eerder genomen schermafdruk in als bureaubladachtergrond. Je slachtoffer kan nu op de icoontjes klikken tot hij een ons weegt; veel zal er niet gebeuren. Om het helemaal af te maken, kan je nog een grappige foutmelding in de schermafdruk integreren. Je kan zelfs je eigen foutmelding creëren.

zondag 29 maart 2009

Tijdelijk optimaliseren voor games

Met dit programma kan je je computer in een oogwenk optimaliseren voor games. Geen langdurig gesleutel in de instellingen maar een stevige, tijdelijke prestatieverhoging met één druk op de knop.

Game Booster bundelt flink wat werk door alle niet-noodzakelijke achtergrondprocessen tijdelijk te onderbreken. Ook wordt het RAM-geheugen leeggemaakt en gedefragmenteerd. Lopende programma’s die niet nodig zijn, worden afgesloten.

Het programma maakt zelf een lijst van de processen en toepassingen. Daar kan je vervolgens zelf items aan- en uitvinken. Na het gamen kun je terugschakelen naar de normale modus en start het programma alles opnieuw op.(zdnet.nl)

Ringtone

Simplement



zaterdag 28 maart 2009

Zomertijd

Zomertijd (in België ook vaak zomeruur; internationale benaming Daylight Saving Time of DST) is de tijd die gedurende de zomermaanden wordt aangehouden door de klok een uur vooruit te zetten, dit wil zeggen de klok een uur voor te laten lopen op de standaardtijd (die in dit verband ook wel wintertijd genoemd wordt).
In de Europese Unie loopt de zomertijd van de laatste zondag van maart tot de laatste zondag van oktober.
Net als de wintertijd heeft de zomertijd een afwijking ten opzichte van de zonnetijd. De grootte van die afwijking is afhankelijk van de plek waar men zich bevindt: in het meest oostelijke deel van het Nederlandse taalgebied (Nieuweschans in Groningen) staat de zon 's middags om 13.31 u. (zomertijd) op haar hoogste punt terwijl dat in het meest westelijke deel van het Nederlandse taalgebied (De Panne in West-Vlaanderen) pas om 13.50 u. (zomertijd) het geval is.
Mensen worden een bepaald aantal uren na zonsopgang wakker. In de zomer komt de zon echter al zo vroeg op dat het al licht is terwijl de meeste mensen nog slapen. Door de klok te verzetten is het minder lang licht als mensen nog slapen, en blijft het 's avonds (als de mensen wakker zijn) juist langer licht. De gedachte achter zomertijd is dat men hierdoor zou kunnen bezuinigen op (elektrische) verlichting. Het energiebesparende effect van zomertijd is echter omstreden.
Ongeveer 70 landen kennen momenteel zomer- en wintertijd.(nl.wikipedia.org)

vrijdag 27 maart 2009

Fiscus jaagt via flitspaal op frauderende leaserijders

ING Groep 5.15% === AEX-index 1.37%
De Belastingdienst maakt gebruik van gegevens uit flitspalen om aan te tonen dat leaserijders die zeggen niet privé te rijden, dat stiekem toch doen.

Dit heeft een woordvoerder van de Belastingdienst tegenover Z24 bevestigd, na een bericht hierover in De Telegraaf.

Meer naheffingen
De Belastingdienst heeft in 2008 voor 16,5 miljoen aan naheffingen en boetes opgelegd aan leaserijders die hadden opgegeven hun auto niet voor privé-doeleinden te gebruiken, maar dit wel bleken te doen. Dat is flink meer dan een jaar eerder. Toen legde de fiscus voor 5,7 miljoen euro aan naheffingen aan leaserijders op.

De fiscus kwam de frauderende leaserijders voornamelijk op het spoor door de inzet van scanauto's bij bijvoorbeeld grensovergangen en bouwmarkten, maar zegt ook gebruik te hebben gemaakt van gegevens uit flitspalen.

Geen bijtelling
Leaserijders die hun wagen niet privé gebruiken, hoeven geen bijtelling te betalen. Wie zegt zijn auto alleen voor het werk te gebruiken, mag jaarlijks niet meer dan 500 privé-kilometers maken.

Het aantal leaserijders dat heeft opgegeven zijn wagen alleen voor het werk te gebruiken, neemt toe. Eind 2007 waren dit er nog 200.000, maar inmiddels 240.000.

De Belastingdienst heeft vorig jaar slechts 5.000 van hen gecontroleerd. Van hen bleek 40 procent meer dan 500 privé-kilometers te maken. Zij kregen te maken met boetes en naheffingen.

Groter aanpakken
De Belastingdienst heeft aangekondigd de controle van leaserijders steeds groter te gaan aanpakken.[z24.nl]

Playboy the Mansion

Playboy zet oude nummers gratis online

Niet enkel voor de interviews
Circa vijftig oude nummers van Playboy zijn sinds kort gratis online te doorbladeren. Later dit jaar wordt het volledig archief van het bekende blootblad op het internet geplaatst. Muziektijdschrift Rolling Stone broedt op gelijkaardige plannen
.
De archiefplannen van Playboy zijn voorgesteld op Mix09, een conferentie van Microsoft. Het softwarebedrijf levert de achterliggende Silverlight-technologie die gebruikt wordt om de tijdschriften goed te presenteren op het internet.

Virtueel bladeren
De presentatie van de Playboy-nummers is bijzonder geslaagd. Na het installeren van de Silverlight-plugin kunnen surfers bladeren door virtuele versies van de tijdschriften en inzoomen op interessante interviewcitaten. Alle artikelen en foto's verschijnen op 'pagina's', net zoals dat gebeurde in de oorspronkelijke papieren edities. Ook is er een interactieve index om in een bepaald nummer snel artikelen op te sporen.

De 53 Playboys die integraal online staan, zijn een smaakmaker voor het volledige archief, dat later dit jaar op het internet wordt geplaatst. Om dat te bereiken moeten ongeveer 630 tijdschriften volledig worden gedigitaliseerd door de firma Bondi Digital Publishing. Hetzelfde zal gebeuren met 1.024 nummers van Rolling Stone.
(clickx.be)

donderdag 26 maart 2009

Londen vreest 'bankiersrellen'

ING Groep 0.82% === AEX-index 0.33%
In Londen wordt bankiers gevraagd om zich volgende week, tijdens de G20-top, onopvallend te kleden. De banken vrezen voor ongeregeldheden na de aanval op het huis van voormalig RBS-baas Fred Goodwin, dinsdag 24 maart.

De schrik zit er goed in, in de Londense City. Bankiers wordt gevraagd om zich woensdag 1 en donderdag 2 april zo te kleden dat ze op straat niet herkenbaar zijn als bankiers. Andere opties die de instellingen aandragen zijn thuis werken en het niet plannen van vergaderingen buiten de deur, dat meldt de Engelse krant The Guardian.

Criminele bankbestuurders
Deze angst voor gewelddadigheden komt voort uit de aanval op het huis van voormalig RBS-baas Fred Goodwin, waarbij drie ramen zijn ingegooid en de achterruit van zijn Mercedes werd ingeslagen. Diverse media ontvingen later een e-mail waarin gedreigd werd met meer acties tegen 'criminele bankbestuurders'.

In de City wordt de manier waarop de media de crisis beschrijft gezien als de reden van de publieke woede tegen de bankiers.[z24.nl]

EASEUS Partition Master Home Edition

Beschrijving
EASUS Partition Master is een gratis programma om partities van harde schijven mee te bewerken, creëren, verwijderen of wijzigen. Zo kunt u partities groter of kleiner maken, formatteren of kopiëren. Ook kan EASUS Partition Master Home Edition partities verbergen.

Het programma is gratis voor thuisgebruik en werkt voor alleen voor 32-bits versies van Windows 2000, XP en Vista.

Het werken met partities is voor gevorderde pc gebruikers, als u niet weet wat u doet kunt u al uw gegevens verliezen!(gratissoftwaresite.nl)

Downloaden
Download EASEUS Partition Master Home Edition

Brug

woensdag 25 maart 2009

VS besparen op gevangenis en doodstraf

ING Groep 3.16% === AEX-index 1.84%
Wat mensenrechtenactivisten en advocaten niet lukte, het opschorten van de doodstraf, gebeurt nu dankzij de crisis.

Gouverneur Bill Richardson van New Mexico schaft de doodstraf af in zijn staat. De reden: de doodstraf is veel duurder dan levenslange gevangenisstraf schrijft The New York Times.

Maar ook op gevangenissen wordt in verschillende staten flink bespaard. De afgelopen decennia namen de kosten voor gevangenissen explosief toe in bij na alle staten. In de Verenigde Staten zijn voor het grootste deel de staten en niet de federale overheid verantwoordelijk voor de wetshandhaving.

In Kentucky kunnen gevangenen extra 'punten' verdienen voor een vervroegde vrijlating. In New Jersey is in sommige gevallen celstraf vervangen door vormen van alternatieve straffen.

In Californië worden mensen die zich aan 'kleine' drugsovertredingen schuldig hebben gemaakt, ontzien. Gouverneur Arnold Schwarzenegger wil maar liefst 400 miljoen euro besparen op gevangenissen en aanverwante zaken.[z24.nl]

Rule the waves

dinsdag 24 maart 2009

IE 8 verwijderen

Je kon het niet laten en moest toch de Internet Explorer van Microsoft dowloaden en installeren. Eenmaal in gebruik heb je alweer spijt, de browser laad langzaam en komt met diverse vensters voor instellingen. Help ! ik wil de vorige browser terug maar hoe, nergens kun je in je machine de Internet Explorer 8 verwijderen.
Op de website Microsoft. Hulp en ondersteuning is een beschrijving gegeven hoe je Internet Explorer 8 kunt verwijderen. Dit kan handmatig maar ook met een tooltje die het voor je doet. Download het tooltje installeer het en je krijgt je oude browser terug met al je instellingen en favorieten nog intact.

Na het installeren wordt er gevraagd om de PC opnieuw op te starten, doe dat eerst voordat je de browser gebruikt. Tijdens het afsluiten en opstarten worden er nog enkele updates geplaast zodat de oude browse veilig kan worden gebruikt.(webhamster.punt.nl)
Install Every Single Internet Explorer Versions on Your Computer

Rustig filmpjes kijken met Quietube

YouTube zonder franjes
Ben jij nogal snel afgeleid op YouTube? Met Quietube creëer je een rustige omgeving om filmpjes te bekijken, zonder toeters en bellen.

Het enige wat je moet doen, is de link die je op de homepage van Quietube ziet staan, naar de bladwijzerbalk van je browser te slepen -- zoiets heet een 'bookmarklet'. De volgende keer dat je op YouTube een filmpje wil bekijken, klik je dan op die knop in je bladwijzerbalk, en je komt in een veel rustigere omgeving terecht.

Het enige wat je daar moet beslissen, is of je een witte of een zwarte achtergrond verkiest.

De makers hebben ook zelf een kort filmpje online gezet over hoe je dat precies aanpakt. Je kan het hieronder bekijken, of op hun eigen Quietube.(clickx.be)

Madoff was een schoonmaakfreak

ING Groep 6.69% === AEX-index 0.26%
Oud-medewerker William Nasi klapt uit de school: meesteroplichter Bernie Madoff was een schoonmaakfreak die bang was voor de SEC.

William Nasi was een van de eerste medewerkers van Madoff. Jarenlang werkte Nasi als boodschappenjongen voor de meesteroplichter en in die jaren vroeg Madoff nooit om een bonnetje.

Boodschappenjongen
Nasi bracht in de jaren zestig en zeventig certificaten van aandelen en obligaties rond, toen deze nog gebruikt werden. Ook maakte hij af en toe tripjes naar de US Securities and Exchange Commission (SEC).

Op zijn twintigste vertrok Nasi bij Madoff, om naar school te gaan. Later ging hij in een winkel op Times Square werken. Nadat Nasi tijdens een gevecht een groot deel van zijn gezichtsvermogen kwijt was geraakt, klopte hij in 1989 weer aan bij zijn oude werkgever. Nasi kon opnieuw aan de slag.

Stofzuigen
Tijdens zijn werkzaamheden had Nasi veel direct contact met Madoff: "Ik kwam om half acht 's ochtends bij kantoor aan en dan zag ik Bernie vaak zelf de vloeren stofzuigen. Hij was een echte workaholic en 'cleanophobe'. Alles diende schoon te zijn, al moest hij het zelf doen", vertelde Nasi in de Wall Street Journal.

Nasi, die vaak in camouflagekleding naar het werk kwam, kreeg ook bonussen. Met Kerst ontving hij 2.500 dollar en rond Pasen kreeg Nasi 5.000 dollar. Nasi omschreef de werksfeer als zeer ontspannen. (z24.nl)

alsilvo: Well played. Regards Alan



maandag 23 maart 2009

Hoog

Voorzichtig

Rond

zondag 22 maart 2009

Fishy

zaterdag 21 maart 2009

IJsbeertje Swimmer dood

Het ijsbeertje Swimmer, dat afgelopen week samen met zijn tweelingbroertje Walker de harten van de Nederlanders stal, is zaterdag aan het eind van de ochtend overleden.
Bezoekers van Ouwehands Dierenpark in Rhenen meldden dat het ruim drie maanden diertje dood op de kant lag. Een woordvoerder van het dierenpark kon nog niets zeggen over de doodsoorzaak. Eerder op de ochtend was er ogenschijnlijk niets aan de hand met het ijsbeertje. Moeder Huggies blijft in de buurt van haar dode jong en snuffelt er af en toe aan. De verzorgers moeten Huggies naar binnen lokken, voordat ze bij Swimmer kunnen.

De ijsbeertweeling, die op 14 december werd geboren in Ouwehands Dierenpark in Rhenen, mocht afgelopen week voor het eerst naar buiten. (telegraaf.nl)

vrijdag 20 maart 2009

Deurwaarder laat pc voortaan staan

ING Groep 8.52% === AEX-index 1.11%
Deurwaarders laten voortaan bij beslagleggingen op huisraad, computer, televisie en de koelkast staan.

Dat voorstel doet de beroepsvereniging KBvG waarbij 900 deurwaarders zijn aangesloten. Dit meldt het AD.

Nu nemen deurwaarders vrijwel alles mee bij ontruimingen. Volgens de krant bestaat er al een lijstje met uitzonderingen, maar dat dateert uit de negentiende eeuw. Bed, boeken en eten staan daar op als eerste levensbehoeften.

Computer nu noodzakelijk
KBvG-voorzitter John Wisseborn noemt een computer nu noodzakelijk omdat mensen ermee kunnen solliciteren en contact kunnen onderhouden met instanties als de Belastingdienst.

En nu maar hopen dat het energiebedrijf niet de stroom heeft afgesloten.(z24.nl)

Spring

Slurf riding

Fleur je scherm op met Magentic

Niet alles aan je computer hoeft functioneel te zijn. Een fraai bureaublad en een coole schermbeveiliger kunnen behoorlijk afleiden, maar voor één keer mag het. Magentic heeft een schijnbaar onuitputtelijke bron van beelden en screensavers, en dat bovendien volledig gratis!

Volgens producent Incredimail zijn er geen voorwaarden verbonden aan het programma. Geen reclame of beperkte versie die maar 30 dagen geldig is: alles is volledig gratis. Bovendien is de software vrij van spyware, adware of andere software op die achter je rug allerlei louche dingen doet.(clickx.be)

donderdag 19 maart 2009

Crisis drijft Japanse vrouwen het huwelijk in

ING Groep 12.08% === AEX-index 0.49%
Het aantal huwelijken in Japan neemt toe. Vrouwen willen in crisistijd aan de man, om het inkomen veilig te stellen.
Dat meldt persbureau Bloomberg. In 2008 werden 731 duizend huwelijken gesloten, het hoogste aantal in vijf jaar.

Japanse vrouwen verdienen gemiddeld 43 procent minder dan mannen, waardoor het vooral de dames zijn die op zoek gaan naar een partner.
Krimp en ontslagen
De wereldwijde economische crisis slaat hard toe in Japan. De nationale economie is in het afgelopen kwartaal 12 procent gekrompen. Er vallen ontslagen, lonen worden bevroren of zelfs verlaagd en zelfs Toyota is voor het eerst in zijn bestaan in de rode cijfers beland.

Overigens is het geen typisch Japans fenomeen dat het aantal huwelijken toeneemt. Ook in Londen zijn de laatste tijd meer trouwerijen, stelt Bloomberg.[z24.nl]

woensdag 18 maart 2009

Borstvergrotingen VS zakken in

ING Groep 3.79% === AEX-index -0.73%
Borstvergrotingen en liposuctie zijn in de VS beduidend minder in trek. De waarde van cosmetische ingrepen daalde vorig jaar met 10 procent.

De economische crisis spaart vrijwel niemand. Ook Amerikaanse plastisch chirurgen hebben last van de recessie. Cosmetische ingrepen zijn duidelijk minder in trek, volgens de American Society of Aesthetic Plastic Surgery (ASAPS). Dat meldt persbureau Bloomberg. De totale waarde van de ingrepen daalde vorig jaar met 10 procent, naar 11,8 miljard dollar.

Minder grotere borsten
Het aantal uitgevoerde borstvergrotingen daalde in 2008 met 11 procent. Liposuctie-behandelingen, het verwijderen van vet, liepen zelfs terug met 22 procent. Daardoor was het aantal Amerikaanse borstvergrotingen (356.000) wel groter dan het aantal liposuctie-ingrepen (341.000).

In een slechte economie kunnen vrouwen sport verkiezen boven het wegzuigen van overtollig vet, zo is ASAPS-president Alan Gold van mening. (z24.nl)

Lady in black



Op zoek naar verloren gigabytes

Een harde schijf is sneller vol dan u lief is. Vaak weet u zelfs niet eens goed hoe u het voor elkaar hebt gekregen. Dan is Hdgraph een handig tooltje om uit te vissen waar al uw gigabytes aan op zijn gegaan.

Het programma toont de bestanden op uw harde schijf als een overzichtelijk taartdiagram met meerdere niveaus. Met de geselecteerde schijf in het midden toont Hdgraph alle mappen en submappen naar buiten waaierend. Hoe groter de blokken, hoe meer schijfruimte ze innemen. De structuur wordt nog eens verder verduidelijkt door het gebruik van verschillende kleurzones.

Voordat u die resultaten te zien krijgt, moet de harde schijf natuurlijk wel eerst gescand worden. De duur van die scanprocedure hangt af van de grootte van de schijf en van hoever deze gevuld is. U kunt ook mappen rechtstreeks vanuit de Windows-verkenner scannen. Daarvoor moet u wel even Hdgraph aan het rechtsklikmenu toevoegen (via Tools, Explorer Integration).(zdnet.nl)

dinsdag 17 maart 2009

Aanklagers jagen op auto's en tafelzilver Ruth Madoff

ING Groep 0.29% === AEX-index 2.28%
In een poging een deel van de verdwenen 65 miljard dollar van investeerders terug te vinden, jagen aanklagers nu op de bezittingen op naam van mevrouw Madoff.


Bernard Madoff, de grootste fraudeur uit de geschiedenis, heeft een deel van zijn bezittingen op naam van zijn vrouw gezet, zo werd al eerder bekend.

Nu hebben de aanklagers laten weten waar ze jacht op maken, schrijft de Financial Times. Het belangrijkste zijn de vier huizen van de familie. Een appartement op Manahattan, en vakantie huizen in Montau in de staat New York, Palm Beach in Floria en eentje in Frankrijk.
Gezamenlijk hebben de woningen een waarde van circa 22 miljoen dollar.

Auto's, een piano en bestek
Daarnaast azen ze op een bankrekening met 17 miljoen dollar op naam van mevrouw en obligaties ter waarde van 45 miljoen. Maar ook de 'kleine' dingen worden niet vergeten. Naast naar schatting 26 miljoen aan juwelen, zijn er twee Mercedessen, een BMW, een SUV van Volkswagen, een echte Steinway piano van 39 duizend dollar en het tafelzilver ter waarde van 65 duizend dollar.

Ook had de familie Madoff vier boten, waarvan er drie op naam van mevrouw staan. De waarde van de boten overtreft waarschijnlijk ook de 10 miljoen dollar.(z24.nl)

Need For Speed Prostreet

maandag 16 maart 2009

Streep door WK paaldansen na afhaken sponsor


Streep door WK paaldansen na afhaken sponsor
De sponsor kon door de crisis zijn toezegging niet waarmaken. Met als gevolg dat het WK artistiek paaldansen, dat zondagmiddag in Sporthallen Zuid in Amsterdam zou worden gehouden, op het laatste moment niet doorgaat.

Dat tot grote teleurstelling van de deelneemsters, die uit verscheidene landen naar Nederland waren gekomen.

Reactie organisator
Organisator John Benner van de World Pole Dance Federation bevestigde een bericht daarover in De Telegraaf.

Volgens Benner kon de organisatie het sponsorgeld niet bij elkaar krijgen. "We hadden wel een sponsor, maar die kwam door de crisis niet op tijd over de brug."

Toch de paal in
Om het leed te verzachten besloot Natasja Jansen van paaldansschool Chalans zondag een kleine zaal van Sporthallen Zuid te huren. Twaalf deelneemsters kunnen daardoor in een workshop met publiek alsnog hun kunsten vertonen.De vrouwen komen uit onder meer Nederland, Engeland, Ierland, Spanje, Argentinië en China. "Ze hebben veel kosten gemaakt. Erg zuur dat het WK niet door is gegaan", aldus Jansen.

Titelstrijd doorgeschoven
Benner zegt dat de wereldtitelstrijd nu wordt doorgeschoven naar het volgende WK. Dat wordt dan waarschijnlijk in het buitenland gehouden.(z24.nl)

vrijdag 13 maart 2009

Recessie raakt Sesamstraat

ING Groep 3.51%
Na bankiers van Wall Street en Joe Sixpack uit Main Street, worden nu ook de bewoners van Sesame Street getroffen door de crisis.

Koekiemonster moet op dieet. Sesame Workshop, de organisatie achter Sesame Street, schrapt een vijfde van het personeel. Dat schrijft The Financial Times.

Wereldwijde rechten
Sesame Workshop beheert wereldwijd de rechten voor alle versies van Sesamstraat, maar doet daarnaast veel opvoedingsprojecten. Het leunt daarbij op giften van bedrijven als McDonald's, maar ook op donaties van banken als Merrill Lynch.

Nu met name grote banken geen giften meer doen aan de non-profit organisatie, schrijft Sesame Workshop rode cijfers. Van de 355 arbeidsplaatsen zullen er ongeveer 70 verdwijnen.

Sesame Workshop maakte in 2008 een verlies van 7,3 miljoen euro, terwijl in het jaar daarvoor nog winst werd geboekt.
(z24.nl)

Niet meer te verdedigen



Eenvoudig gereedschap voor podcasters

Propaganda laat je met een minimale inspanning podcasts maken. Hoewel er genoeg andere applicaties zijn waarmee je deze programma's kunt ontvangen, afspelen en beheren, is er nog altijd een gebrek aan software die speciaal gemaakt is om podcasts te creëren.
Propaganda is een fantastisch ontworpen, volledig uitgeruste toepassing waarmee het voor beginners eenvoudig wordt om op te nemen, te arrangeren en om de noodzakelijke bestanden uit te voeren om te gaan podcasten.
De interface van propaganda heeft veel weg van die van iTunes. We vinden drie panelen: één voor de bibliotheek met bestanden, één om bestanden van het huidige project te tonen en een intuïtief venster waarin je meerdere tracks kunt arrangeren en assembleren tot één geheel. Daarbij werkt alles met verslepen.(zdnet.nl)

donderdag 12 maart 2009

Winter

Herfst

Desksweeper

Aanvankelijk begreep ik niet direct het nut van een programma dat met één muisklik alle icons van het bureaublad laat verdwijnen. Of het moet zijn dat je aan de voorjaarsschoonmaak wil. Maar voor mensen die regelmatig presentaties geven kan het handig zijn dat de zaal niet alle picto's ziet.(no-nonsense-software.com)

woensdag 11 maart 2009

Star Wars The Force Unleashed

dinsdag 10 maart 2009

Dekking ton spaargeld ook na oktober dit jaar

De garantiedekking voor spaargeld blijft ook na oktober dit jaar honderduizend euro.

Dat meldde minister Bos van Financiën dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Nederland verhoogde de dekking van spaargeld onder het depositogarantiestelsel afgelopen oktober naar een ton. Oorspronkelijk zou deze maatregel voor twaalf maanden gelden.

Spaargarantie ton blijft
In Europees verband is besloten om vanaf 31 december 2010 een minimale dekking te regelen van een ton, als een bank omvalt en spaarders niet kan uitbetalen.

Voor de tussenliggende periode mogen lidstaten van de Europese Unie een eigen koers varen. "Gezien de aanhoudende onrust op de financiële markten ligt het naar mijn oordeel in de rede om in deze tussenliggende periode de dekking van het Nederlandse depositogarantiestelsel ongewijzigd te houden", gaf Bos dinsdag aan.

Gevolg is dat de dekking van het depositogarantiestelsel vanaf oktober dit jaar 100 duizend euro per depositohouder per bank zal blijven.(z24.nl)

gasparinov: GG



Maak uw eigen dockmenu

Magic Formation is een simpel dockmenu, een makkelijkere manier om naar uw applicaties en mappen te navigeren. Dat is mooier dan een hoop snelkoppelingen op het bureaublad en sneller dan door het startmenu klikken.

U kunt het menu oproepen met een (instelbare) sneltoets of met een cirkelvormige muisbeweging. Het verschijnt op de plaats waar u de muisbeweging maakte, maar kan daarna nog versleept worden.


Zoals de meeste docksoftware is Magic Formation helemaal naar uw hand te zetten. De snelkoppelingen kunnen worden weergegeven in een cirkel, maar ook in een lijn of in een compleet andere, persoonlijke formatie. U kunt de snelkoppelingen ordenen in verschillende pagina’s. Met het scrollwiel bladert u eenvoudig tussen die verschillende sets.

U moet wel bereid zijn om wat aan het programma te sleutelen. Standaard gebruikt het de .ico-bestanden, de afbeeldingen die ook in gewone pictogrammen worden gebruikt. Die zijn echter van een vrij lage resolutie en worden dus kartelig als u erop inzoomt. U kunt beter op zoek gaan naar .png-bestanden. Die hebben een hogere resolutie en zien er dus een stuk scherper uit. Bij een site als Iconfinder kunt u terecht voor een selectie .png-iconen.(zdnet.nl)

maandag 9 maart 2009

Sprintend opstarten

De opstarttijd van een computer is maar al te vaak een bron van ergernis. Het lijkt wel een eeuwigheid te duren! Met Bootracer kunt u die opstarttijd nauwkeurig meten.

Het opstarten is sowieso al een vrij intensieve bedoening, Windows moet allerlei processen starten, de randapparatuur terugvinden enzovoort. Veel programma’s eigenen zich ook nog een keer het recht toe om automatisch gestart te worden samen met Windows. Zo wordt een nieuwe computer al snel merkbaar trager bij het opstarten.

Voor uw antivirusprogramma is dat bijvoorbeeld wel wenselijk. Zo bent u verzekerd dat u elke dag meteen de nieuwste updates binnenhaalt. Andere programma’s die opstarten zijn meestal helemaal niet zo essentieel, maar worden toch altijd mee opgestart. Tooltjes die ervoor zorgen dat de drivers van uw toetsenbord geüpdatet blijven, die uw pdf-lezer up-to-date houden en ga zo maar door. Eén zo’n tooltje heeft niet veel impact, maar ze hopen zich al snel op en vertragen zo uw opstarttijd aanzienlijk.(zdnet.nl)

zondag 8 maart 2009

Zeg 'ns Aaa scoort ouderwets

De comeback van Zeg 'ns Aaa is een succes. De tv-serie werd gisteravond beter bekeken dan het achtuurjournaal.
Met ruim 2 miljoen kijkers staat Zeg 'ns Aaa op nummer 1 in de lijst met best bekeken programma's, zo blijkt uit gegevens van Stichting Kijkonderzoek.

Studio Sport volgt met 1,7 miljoen kijkers; het achtuurjournaal, vaak eerste, haalde gisteravond ook bijna de 1,7 miljoen. (telegraaf.nl)

zaterdag 7 maart 2009

Zeg ’ns Aaa: alle ballen op Mien

Met de terugkeer van Mien Dobbelsteen op RTL4 bereikt retro-tv zaterdagavond haar voorlopige hoogtepunt. ’Ik bespeur een grote behoefte aan gewone, typisch Nederlandse dingen van vroeger,’’ zegt Miens vertolkster Carry Tefsen. ,,Gesukkel in de keuken met een appeltaart bijvoorbeeld.’
Het duurt exact acht seconden voor Mien na dertien jaar in volle glorie haar terugkeer op de vaderlandse tv aankondigt: ‘Met de assistente van dokter Van der Plooooeeeegggggg!’
De schrijvers van de serie, Chiem van Houweninge en zijn vrouw Marina, laten er geen enkel misverstand over bestaan: dat de vertolkers van Koos Dobbelsteen en het doktersechtpaar Lansberg-Van der Ploeg niet te porren waren voor een comeback was vervelend. Maar: zonder Mien geen serie.
Marina: ,,Ze is zonder twijfel hét icoon van Zeg ’ns Aaa. De persoonlijkheid van Carry Tefsen, in combinatie met de rol die ze speelt, is goud waard.’’

Chiem: ,,Ik houd regelmatig lezingen over comedy. Laatst kwam een Zweedse producent naar me toe. Hij kon de rechten kopen van Fawlty Towers. Toen zei ik: goed idee, maar dan moet je wel zorgen dat je John Cleese erbij krijgt. Ik wil maar zeggen: het gaat toch echt om de mensen. Mien is onze John Cleese.’’ (ad.nl)