FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

vrijdag 27 februari 2009

Color Cop

Color Cop converts RGB decimal values to RGB Hexadecimal Triplets. It has a built in color picker, color preview, auto copy to clipboard, and an eyedropper to choose colors anywhere on the screen. You can use pixel precision or choose to select the average color within that area.(snapfiles.com)

So easy, so simple

What a delightful program to use for extracting the correct color from anything on your computer. Absolutely no learning curve to use this tool. To view a demo animation of the program in action, visit the developer's web site. Highly recommended. Review by: Sam_the_Man

Love this program

I use this program all the time.Don't know what I would do with out it. It is so easy to use, I recommend it to all my friends. Review by: Feenies-Wife

Guitar Hero: Metallica

Na Aerosmith krijgt ook Metallica zijn eigen Guitar Hero game. Guitar Hero: Metallica komt binnenkort uit op de Xbox 360, Playstation 3 en Nintendo Wii. Lead Designer Alan Flores geeft ons in een interview wat meer informatie over deze nieuwe game in de Guitar Hero serie. Zo leren we dat de game alles behalve de makkelijkste Guitar Hero tot nu toe gaat worden. Bovendien kunnen we kijken naar enkele gameplay beelden van de game.(fok.nl)

Zwarte vrijdag, alweer

ING Groep 11.14%
Pak uw ballen goed vast, hou uw adem in en stik niet. Wanneer u zich in de buurt van de Zuidas bevindt: kijk uit voor laag overvliegende traders. De financiële wereld luidt de week namelijk uit met een massale aandelenuitverkoop. Zojuist is bekend geworden dat de Amerikaanse economie in het laatste kwartaal van 2008 met 6,2% op jaarbasis is gekrompen. Dat zijn de slechtste groeicijfers krimpcijfers sinds 1982, meldt Bloomberg. De AEX maakte meteen een snoekduik en de S&P Futures voorspellen dat Wall Street om half vier fors lager zal openen. Als het stof bij het sluiten van de markten vanavond is opgetrokken, zijn de cijfers op de borden waarschijnlijk bloedrood. Het is een goed moment voor een weddenschap: wordt ING dit weekend genationaliseerd of niet? Bij de huidige koers zou u trouwens ook kunnen overwegen om de tent zelf op te kopen. Fijn weekend alvast![geenstijl.nl]

donderdag 26 februari 2009

Uniek materiaal Frans Halsema binnenkort op dubbel-CD

Op 24 februari 1984 overleed Frans Halsema op 44-jarige leeftijd aan keelkanker. Nu, vijfentwintig jaar na zijn dood herdenkt platenmaatschappij Universal Music cabaretier/zanger Frans Halsema. Op 9 maart verschijnt de dubbel-cd “Springlevend“.

Zijn zoon Marijn Halsema stuitte samen met ‘geluidsresearcher’ Piet Tullenaar op uniek materiaal, liedjes waarvan niemand wist dat ze nog bestonden, liedjes waarvan zij niet eens wisten dat hij ze ooit had gezongen en repertoire-toppers in een andere uitvoering. Al die bijzondere opnames, 23 in totaal, staan op de tweede CD van ‘Springlevend’. Daarop zijn onder meer een duet met Robert Long (Moederziel alleen) te horen en verschillende nummers waarop Halsema live wordt begeleid door het Metropole Orkest.

Op CD 1 staan 23 van de beste liedjes van Frans Halsema met onder andere “Zondagmiddag Buitenveldert” en “Vluchten kan niet meer".

Zoon Marijn schreef in het boekje bij het dubbelalbum. „Springlevend is een gedurfde titel zo’n kwart eeuw na iemands overlijden, maar verwoordt zo goed wie je was, de wijze waarop je in het leven stond, je blijdschap, vrolijkheid, humor en bovenal je lach. Al luisterend bleek nog steeds hoe mooi de teksten zijn die je zong, hoe bijzonder de arrangementen en hoe helder en zuiver je stem.”(50plus.blog.nl)

Elke pion is er één



dinsdag 24 februari 2009

ING-aandeel beleeft dag van uitersten

De Europese beurzen beleefden dinsdag een bewogen handelsdag. Vooral het aandeel van bankverzekeraar ING maakte een opmerkelijke ommezwaai. Het aandeel, dat in de middag ruim 21 procent lager stond, sloot 2,4 procent in de plus.
De AEX-index, de belangrijkste index in Amsterdam, eindigde 0,6 procent lager op 222,55 punten. De graadmeter zakte eerder op de dag naar niveaus die sinds maart 2003 niet meer waren gezien. De MidKap, de index voor het middensegment, zakte 1,3 procent tot 283,23 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt verloren 0,7 tot 1 procent.

Bernanke
De beurzen leefden aan het einde van de middag iets op toen de Amerikaanse centralebankpresident Ben Bernanke het woord nam in het Amerikaanse Congres. Bernanke zei dat de economie van de Verenigde Staten mogelijk dit jaar uit de diepe recessie kruipt. Voorwaarde is volgens de bankpresident wel dat de reddingsoperaties voor de financiële sector en de stimuleringspakketten voor de economie gaan werken.

De beurswaarde van ING, dat sinds vorige week dagelijks een koersval maakt, zakte dinsdag onder de 6 miljard euro. Een aankondiging van de Amerikaanse kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) werd dinsdag gezien als de aanjager van de koersval. De beoordelaar liet weten zeven verzekeraars, waaronder ING en Aegon, onder de loep te nemen.

ING en Aegon
De forse duikeling van ING werd aan het eind van de dag teruggebracht. De bewogen handelsdag eindigde zelfs in een plus voor het financiële concern. Verzekeraar Aegon hield de min wel vast en sloot 9,4 procent lager. (z24.nl)

zondag 22 februari 2009

Andrius Balciunas

vrijdag 20 februari 2009

Geen last meer van MSN Messenger

MSN Messenger is een erg volhardend programma. Het doet soms lastig wanneer u het wil verwijderen en kan zijn klauwen diep in uw systeem graven. Er zijn weliswaar oplossingen, maar die zijn vaak erg ingewikkeld.

Als eenvoudige oplossing kunt u ZapMessenger proberen. Het is een tool die Windows Live Messenger, MSN Messenger of Windows Messenger compleet kan verwijderen. Eerst zal het de standaard uninstall-procedure proberen. Als dat niet lukt, verwijdert het alles van Messenger op minder zachtaardige wijze.

Uw persoonlijke data (zoals uw emoticons en schermafbeeldingen) zullen blijven staan; enkel de programmagegevens worden verwijderd. Zo kunt u na een herinstallatie van de meest recente versie gewoon terug aan de slag, alsof er niets gebeurd is.(zdnet.nl)

wcms_sf: Also more than enough!



woensdag 18 februari 2009

Bibliotheken in iTunes

Wie zijn muziek beheert met iTunes heeft al wel gemerkt dat je uitsluitend met één en dezelfde muziekbibliotheek kan werken. Maar er bestaat toch een mogelijkheid om er verschillende aan te maken.

De meeste gebruikers zullen aan een bibliotheek genoeg hebben, maar stel dat je er een wil maken voor een speciale gelegenheid, dat man- of vrouwlief zijn/haar muziek wil gescheiden houden van de jouwe, of dat je je collectie klassieke muziek niet bij je top40-hits wil stoppen.

Hou dan tijdens het opstarten van iTunes de SHIFT-toets ingedrukt, en je zal merken dat je niet het beginscherm van iTunes te zien krijgt, maar een keuzemenu met de opties AFSLUITEN, BIBLIOTHEEK KIEZEN en BIBLIOTHEEK AANMAKEN. Hier klik je uiteraard op BIBLIOTHEEK AANMAKEN, waarna je aan het samenstellen van je tweede bibliotheek kan beginnen.

iTunes start altijd op met de bibliotheek die laatst gebruikt werd. Wil je dus opnieuw van bibliotheek wisselen, dan moet je bij een herstart de SHIFT-toets nogmaals beroeren.(clickx.be)

Two Worlds

vrijdag 13 februari 2009

drhpatron:well played, as ever



donderdag 12 februari 2009

PowerPoint strippen

Je kent ze wel, de PowerPoint-bestanden met leuke foto's die regelmatig in je mailbox belanden. Als je die afbeeldingen op je harde schijf wil bewaren, zijn er verschillende manieren om dat aan te pakken. Maar niets zo makkelijk als de PowerPoint Image Extractor.

De installatie heeft weinig om het lijf. Even aangeven in welke map je dit handige programma wil installeren, en je kan aan de slag. De interface van het programma heeft weinig om het lijf: je ziet gewoon een grote LOAD-knop onderaan het venster waarmee je een PPS- of PPT-bestand kan selecteren.

Vervolgens worden de afbeeldingen en geluidsbestanden uit het bestand gestript en in een map op je harde schijf neergepoot. Op het einde van het proces vertelt PowerPoint Image Extractor je nog even waar je alles kan vinden, en daarmee is het afgelopen. Eenvoudiger kan haast niet.(clickx.be)

Fable 2

woensdag 11 februari 2009

Bureaublad opruimer

Stardock heeft verschillende software produkten op zijn naam staan om je Windows omgeving aan te passen op een prettiger en leuker manier. Zie de gratis produkten als ObjectDock , Logon Studio en Bootskin Sinds kort heeft Stardock er een nieuw gratis produkt aan toegevoegd, Stardock Fences.

Met Stardock Fences maak je van je rommelig bureaublad weer een mooi en net geheel door op je bureablad containers (vakken) te maken waarin je snelkoppelingen naar behoefte kunnen wordenen ingedeeld. De transparantie is geheel in te stellen en met dubbelklikken laat je de vakken verdwijnen of roep je ze weer op.(webhamster.punt.nl)

maandag 9 februari 2009

Grow Tower (Eyemaze)

I'm very sorry to have kept you waiting so long.
I've just finished New GROW !
Please note that, it is rather a little bit small size with 5 panels than normal GROW even it took a long time.
I intended to make a mini GROW at first,but it had been complicated as a mini one.
Please enjoy it !

PS> Only one way to get ALL MAX levels.
Solution: numbered from top to bottom 4-3-5-1-2

zondag 8 februari 2009

wcms_sf: Enough! Well played.



vrijdag 6 februari 2009

Fruitfultime Productivitymeter

Heeft u er al eens bij stilgestaan wat uw voornaamste bezigheden achter de pc zijn? Fruitfulltime Productivitymeter vertelt hoe lang u in welk programma bezig bent.

Fruitfulltime Productivitymeter installeert zich op uw computer en vervolgens krijgt u via de browser een overzicht te zien van de programma’s en websites die u heeft gebruikt. Meteen weet u hoe lang u bezig was met het verwerken van ongelezen e-mails, maar ook hoeveel tijd u eigenlijk verliest op Facebook.

Instellingen aanpassen
U kunt de instellingen aanpassen om uw bezigheden per week, dag of langer weer te geven. Een andere interessante mogelijkheid is om enkel tijdens de werkuren (of net daarbuiten) uw activiteiten te volgen.

Fruitfulltime Productivitymeter is gratis voor privégebruik. Wie het programma op een zakelijke pc installeert, kan het enkel dertig dagen proberen.(zdnet.nl)

donderdag 5 februari 2009

Shaiya Light And Darkness

dinsdag 3 februari 2009

Mobiel gamen op megaschermen

Waar liggen de kansen voor mobiele games? Een Amerikaans bedrijf heeft een opvallend antwoord: mobiel gamen moet je helemaal niet op je telefoon doen, maar op grote schermen.
Iedereen die iets met mobiele spelletjes te maken heeft, was maandag aanwezig in Amsterdam tijdens Mobile Monday. Deze bijeenkomst, die eens in de zoveel maanden voor de mobile scene wordt gehouden, ging deze keer over mobile games.

De markt voor mobiele spelletjes is veelzijdig. De ene ontwikkelaar richt zich volledig op de iPhone, de ander wil een spel dat op alle platformen te krijgen is. Sommige spellen gebruiken de exacte locatie van het mobieltje als onderdeel van het spel. Weer andere zijn bedoeld voor veel spelers die tegelijk online spelen.

Onverwachte hoek
Met mobiele games kan het verschillende kanten op, zo bleek maandag. Eén van de in Amsterdam aanwezige game-bedrijven ziet echter kansen in een onverwachte hoek. Het Amerikaanse MegaPhone maakt mobiele games die je niet op je telefoon speelt.

MegaPhone maakt spelletjes voor grote schermen - op pleinen, metrostations - waarbij de mobiele telefoon als controler werkt. Om op zo’n scherm, samen met anderen, te spelen, moet de gebruiker alleen een lokaal telefoonnummer bellen. Vervolgens zijn met de toetsen van de telefoon op het scherm verderop mannetjes te besturen, of vragen te beantwoorden. (z24.nl)

maandag 2 februari 2009

Alle AH voetbalplaatjes in een KLIK

Dit topic is voor alle wanhopige vaders van Nederland die tegenwoordig elke dag met hun topzware boodschappentassen door een haag van jengelende bedelkinderen moeten laveren. Voor de alleenstaande moeders met twee broekpoepers in het winkelwagentje en hun bonuspas die nog op het aanrecht ligt. Voor alle dementerende grootouders die door hun kleinkinderen onder valse voorwendselen de Albert Heijn in gelokt worden. Voor alle meisjes achter de kassa die door de consternatie per ongeluk de boodschappen tweemaal langs de scanner trekken. Namens alle omwonenden die ineens geconfronteerd worden met hysterische kleuters en vechtende pappa's achter dranghekken in hun straat. Namens Ron Jans, Kenneth Perez en Giovanni van Brockhorst, die nu niet langer voor lul hoeven te lopen in het tenue van een Zaanse grootgrutter. Voor iedereen op het schoolplein die wel Kees Kwakman van Volendam drieëntwintig keer dubbel heeft maar nog steeds op zoek is naar een onbeschadigde Cheik Ismael Tioté van Twente. Voor alle sentimentele sportcolumnisten met heimwee naar de ouderwetse Pannini-albums. Voor iedereen die het helemaal gehad heeft met de zoveelste verkoopstuwende Wuppie-variant. En natuurlijk voor die enorme piemol van een Harrie Piekema met zijn irritante verkoperslulkoek en behulpzame reclamerotkop: Alle 270 voetbalplaatjes van Albert Heijn. (geenstijl.nl)

zondag 1 februari 2009

FaceFilter Xpres

Je hebt een mooie foto genomen van een familielid of een kennis, de foto ziet er schitterend uit maar de persoon in kwestie heeft vergeten vrolijk te kijken. Gooi de foto niet weg maar tover een glimlach op het gezicht van de bewuste persoon.
FaceFilter laat je in 4 stappen gezichtuitdrukkingen op foto's wijzigen (zie voorbeelden hieronder)

De programmamaker geeft aan dat het programma tot Windows XP is te gebruiken. Bij een test op een Vista machine bleek het programma hierop ook uitstekend te werken.(webhamster.punt.nl)

In de val