FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

zaterdag 31 januari 2009

FF XIII trailert; tóch de moeite waard

En zo snel als ie kwam, ging onze Final Fantasy XIII-mediastilte alweer verloren. De reden? Op de countdown site die we eerder tipten is gisteravond een trailert online gegaan die eindelijk eens een stapje verder gaat dan nietszeggende CGI-beelden. In de lange trailert krijgen we een uitgebreid stuk van een battle te zien, worden we verwend met Engelse ondertitels en zien we precies hoe mooi in-game Final Fantasy XIII nou daadwerkelijk is. Met andere woorden: net interessant genoeg om toch maar weer geplaatst te worden. (gamert.nl)

donderdag 29 januari 2009

Devil May Cry 4

woensdag 28 januari 2009

Wegwerpadres voor spam

Spam is een ware pest, en dus is het zaak je ‘echte’ e-mailadres zo goed mogelijk voor spammers verborgen te houden. Maar wat als je je bijvoorbeeld via je e-mailadres bij een of andere on line service wil inschrijven? In dat geval kan een ‘wegwerpadres’ uitkomst bieden.

Het principe is eenvoudig: je creëert een tijdelijk e-mailadres – dat je dan ook voor zo’n inschrijving gebruikt – en alle berichten die op dat adres toekomen, worden automatisch naar je echte adres doorgestuurd. Zodra je op dat tijdelijke adres spam ontvangt, hoef je het maar te wissen.

Zo’n adres kan je onder meer aanvragen bij www.mailinator.com: even het gewenste adres intikken en het wordt onmiddellijk aangemaakt. Je mail opvragen doe je door met datzelfde adres in te loggen.

Ook leuk is 10 Minute Mail. Met een klik op de link maak je een automatisch gegenereerd e-mailadres aan, dat maar 10 minuten blijft bestaan. Net genoeg tijd om op die activatiemail te klikken, dus. Je kan de levensduur van je tijdelijke adres overigens ook eenvoudig verlengen.(clickx.be)

Fraude met OV-chipkaart niet gedetecteerd

Fraudeurs hebben vrij spel met de OV-chipkaart. Uit een test in de metro in Rotterdam blijkt dat gemanipuleerde kaarten niet worden geblokkeerd.

Afgelopen maandag heeft RTV Rijmond in de metro gereisd op een anonieme OV-chipkaart, waarvan het saldo met hulp van de Radboud Universiteit Nijmegen kunstmatig was verhoogd. Dinsdag en vandaag bleek de kaart niet geblokkeerd en was gewoon in het openbaar vervoer te gebruiken.

Tegen afspraken
Eerder werd nog beweerd dat de chip weliswaar gekraakt is, maar dat de back-officesystemen van Trans Link Systems, de gegevensverwerker, dat zouden detecteren. Onder die voorwaarden ging de Tweede Kamer uiteindelijk ook akkoord.

De stap komt niet helemaal als een verassing, want twee weken geleden beweerde Bart Jacobs, hoogleraar computerbeveiliging bij de Radboud Universiteit Nijmegen nog dat de kaart een 'open portemonnee' is. (webwereld.nl)

dinsdag 27 januari 2009

Wallpaperwisselaar

Wie al even met Windows Vista werkt, weet dat dit besturingssysteem een gadget in de sitebar heeft om foto’s te tonen. Caledos Automatic Wallpaper Changer doet hetzelfde, maar dan met je bureaublad. Stel in welke afbeeldingen je wil zien, en hoe vaak je terechtkomt op een nieuwe achtergrond.

Caledos Automatic Wallpaper Changer is geen uitgebreid of ingewikkeld programma, maar biedt wel de nodige instellingen. Zo kan je instellen wanneer de afbeeldingen wisselen en uit welke mappen het programma mag kiezen. Het interval instellen varieert van eens per minuut tot maandelijks, al vraagt dat eerste uiteraard wel meer werkgeheugen.

Het programma heeft ook een kleine noodknop. Dubbelklikken op het icoontje in het systeemvak maakt je achtergrond onmiddellijk zwart. Bij de installatie heb je wel het .NET 3.5-framework nodig, maar dat wordt automatisch gedownload indien nodig.(clickx.be)

maandag 26 januari 2009

Games verkopen beter dan films

De verkoop van computerspellen over 2008 heeft meer geld opgebracht dan de verkoop van dvd's en Blu-ray discs (BRD's), claimt een nieuw verschenen rapport van marktonderzoeker Media Control GFK. Van het totale omzetcijfer van 61 miljard dollar zou 53 procent besteed zijn aan games en 47 procent aan dvd’s en BRD’s. De onderzoeksgroep verwacht dat het aandeel van games dit jaar zelfs zal stijgen naar 57 procent.

De stijging van het aandeel van games ten opzichte van filmdragers komt ook terug in de individuele verkoopcijfers. De markt voor games is vorig jaar met twintig procent gestegen naar een totaal verkoopcijfer van 32 miljard dollar. De verkoop van dvd's en BRD's zakte met 6 procent naar 29,8 miljard dollar. De belangrijkste factoren waren enerzijds de Nintendo Wii als aanleiding voor betere gamesverkoop, en anderzijds de moeizame overstap van dvd naar BRD, die de markt vertraagd zou hebben.(zdnet.nl)

Verboden vruchten



zaterdag 24 januari 2009

Heavenly Sword

woensdag 21 januari 2009

Uw Gmail-account als online opslagplaats

Sinds de komst van Gmail hoeft u in principe nooit meer mails te verwijderen. Maar waarom zou u die opslag enkel gebruiken voor mails en een overdosis spam? Hier komt de Gspace-extensie voor Firefox van pas. Zij voorziet uw inbox van FTP-krachten.

Na de installatie van de plug-in kunt u Gspace terugvinden onder Extra -> Gspace. Het uitzicht is meteen heel herkenbaar voor wie al met een FTP-programma heeft gewerkt, en ook de basisfunctionaliteiten vinden we hier terug. Meteen krijgt u ook een overzicht van de resterende ruimte, die bij een volledig leeg Gmail-account momenteel op 7.286 megabyte ligt.

De bestanden zelf verschijnen na het uploaden gewoon in uw inbox als een mail aan uzelf. Als u een bestand van uw nieuwe opslagplaats verwijdert, verdwijnt ook de mail in kwestie.(zdnet.nl)

Website Witte Huis direct aangepast

Direct na de beëdiging van de Amerikaanse president Barack Obama is dinsdag de website van het Witte Huis aangepast aan de nieuwe politieke realiteit.
Wie www.whitehouse.gov opent, krijgt het gezicht van Obama te zien, met de leus 'Change has come to America'.

Op de website staat allerhande informatie over onder meer de inauguratie van Obama, zijn beleidsplannen, regeringsploeg en Obama's agenda voor de komende tijd.(nu.nl)

dinsdag 20 januari 2009

Resident Evil 5

maandag 19 januari 2009

pepe333: u win.byeee



Label je muziek in Windows Verkenner

Mp3-bestanden die vitale informatie als artiestennaam of albumnummer missen, bezorgen muziekliefhebbers tijdverlies en de nodige hoofdbrekens. Met Audioshell, een slimme extensie van je Windows Verkenner, voeg je zonder externe software de broodnodige informatie toe.

Zoals bij elk bestand is het mogelijk om in Windows achtergrondinformatie op te zoeken via Eigenschappen in uw contextmenu. Audioshell, een extensie voor Windows Verkenner, installeert zichzelf in deze menuoptie en verschijnt zodra je mp3-, wma-, aac- of een groot aantal andere gangbare muziekbestanden opent.

Audioshell voegt een aantal tabbladen aan Eigenschappen toe, waaronder twee informatieschermen en een bewerkingsmenu. Hier kan je snel artiestennaam, albumafbeeldingen en genre aanpassen, waarna je de resultaten meteen kan wegschrijven naar de ID3v2-tag.

Het voordeel van deze werkwijze is dat je zonder apart programma vitale informatie aan ongesorteerde muziek kan toevoegen zonder dat je een muziekbeheerder als iTunes of Winamp hoeft te openen. Je kan bovendien in het 'Details'-weergavetype van je Verkenner enkele nieuwe menusoorten toevoegen, waardoor je kan sorteren op commentaar of toegevoegde URL.(clickx.be)

zaterdag 17 januari 2009

Alles om uw spelplezier te verbeteren

Wie regelmatig onze downloadsectie bezoekt, is ongetwijfeld al handige programma’s tegen het lijf gelopen. Deze keer focussen we echter volledig op gamingsoftware en presenteren we u vijf downloads die on- en offline gaming een stuk leuker maken.

We beginnen met Logmein Hamachi, een bijzonder handig programma om een virtual private network (VPN) op te zetten. Hiermee kunt u een lokaal netwerk (LAN) simuleren tussen computers overal ter wereld. Interessant voor wie snel online een multiplayergame wil spelen met vrienden.

Tijdens het gamen is een goede coördinatie natuurlijk van levensbelang. Daarvoor schotelen we u Xfire en Ventrilo voor. Eerstgenoemde concentreert zich op instant messaging en is integreerbaar met tweehonderd games. Ventrilo richt zich op Voip, specifieker op groepsgesprekken.

Elk jaar krijgen we mooiere en betere games voorgeschoteld. Hoe vloeiend die schoonheid op ons scherm afspeelt hangt vaak af van de framerate. Met Fraps kunt u dit eenvoudig meten en tegelijk ook screenshots en korte video’s opnemen.

Voor langere opnames gaat u echter beter naar Wegame. Dit zeer gebruiksvriendelijk programma ondersteunt screenshots en video-opnames voor een flinke hoeveelheid recente en oudere games en zet deze zelfs meteen online voor u.(zdnet.nl)

vrijdag 16 januari 2009

Klopjacht op ontsnapte verdachte

De man die verdacht wordt van een serie overvallen op woningen in de wijken Biesdonk en Wisselaar in Breda-Noord is ontsnapt. Een klopjacht, waarbij onder meer helikopters zijn ingezet, heeft tot op heden niets opgeleverd. De politie heeft zojuist bijgaande foto's van de verdachte vrij gegeven en zijn naam bekend gemaakt: Ayoub el Maleky.
De 19-jarige Ayoub El Maleky, bijgenaamd El Alibi, ontsnapte vanmorgen rond 0.00 uur tijdens een transport van het politiebureau naar het ziekenhuis.

Hij zou zijn pols gebroken of gekneusd hebben - letsel dat hij ongeveer 36 uur daarvoor zou hebben opgelopen bij zijn arrestatie in de Namenstraat - en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Omdat hij een kwetsuur had, was hij geboeid. Niet aan zijn polsen maar aan een riem.

Ook was er een stok in een broekspijp gestoken om te voorkomen dat hij zou ontsnappen. Maar bij het Amphia Ziekenhuis aan de Molengracht is hij er toch in geslaagd om zich te bevrijden. Toen de achterdeur van de transportauto geopend werd, nam hij de benen. (bndestem.nl)

Oud-gevechtspiloot held van Amerika.

De 155 passagiers kunnen nog niet geloven dat ze de noodlanding zonder kleerscheuren hebben overleefd: US Airways-piloot Chesley B. Sullenberger III is de held van Amerika na de spectaculaire noodlanding van zijn Airbus op de Hudson River.
Experts spreken van een huzarenstukje. David Paterson, de gouverneur van de staat New York, noemt de noodlanding 'Het mirakel van de Hudson', meldt Foxnews.

Meesterlijk
De New Yorkse burgemeester Michael Bloomberg sprak gisteren tijdens een persconferentie van een 'meesterlijke manoeuvre' van piloot Sullenberger.

'Ik heb uitgebreid gepraat met de piloot. Hij liep zelfs twee keer door het hele vliegtuig om zich er van te verzekeren dat iedereen het toestel had verlaten,' zei Bloomberg.

Veiligheidsprocedures
Heel Amerika wil nu precies weten wie de held van de Hudson is. Volgens nieuwszender CNN is 'Sully' al veertig jaar piloot. Hij vloog zeven jaar lang in gevechtsvliegtuigen van de Amerikaanse luchtmacht.(elsevier.nl)

donderdag 15 januari 2009

Spider Player, the ultimate music player

Spider Player is een muziekspeler gekarakteriseerd door het lage verbruik van bronnen, de eenvoud van haar interface en de uitstekende gereedschappen die het tot je beschikking stelt.

Spider Player bevat alle eigenschappen van conventionele muziekspelers en voegt bepaalde belangrijke functies toe zoals de mogelijkheid van het maken van conversies tussen verschillende audioformaten en het extraheren van audio tracks rechtstreeks uit CD’s.

Het goed georganiseerd houden van je muziek collectie is iets dat alle gebruikers willen.

Spider Player heeft een ingebouwde tekstredacteur om tekst toe te voegen aan liedjes en een krachtige ID3 tag editor.

Belangrijkste eigenschappen:

- Laat je streaming audio inhoud afspelen;
- Een licht, snel programma;
- Op maat te maken interface;
- Ingebouwde audio convertor;
- Tag editor;
- Schillen ondersteuning.(nuke.org/nl)

woensdag 14 januari 2009

Zakdoeken voor de deur!

Nederlanders kunnen binnenkort weer massaal naar de zakdoeken en anti- griepmiddelen grijpen. Volgens viroloog Ab Osterhaus van het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum is er mogelijk een griepepidemie onderweg.

Er zijn al veel meldingen van griep, alleen is het aantal gevallen in Nederland nog niet genoeg om van een griepepidemie te spreken.

Onze Zuiderburen hebben al wel last van een griepepidemie. Volgens een Belgische viroloog, Marc Van Ranst, zal het aantal zieke Belgen alleen nog maar toenemen. Tegen het Laatste Nieuws zegt Van Ranst, 'Als we kijken naar het buitenland, mogen we ervan uitgaan dat er dit jaar meer mensen griep krijgen dan de vorige jaren. Zo wordt 2009 weer een normaal griepjaar. In 2007 en 2008 waren er weinig zieken in België.' (blikopnieuws.nl)

Bezweken onde de druk !



dinsdag 13 januari 2009

Soa Lee

zondag 11 januari 2009

Enquête: vrouwen gamen niet

Vrouwen lijken niet veel interesse te hebben in gaming. Dat de wat serieuzere gamers vooral mannen zijn is geen geheim, maar dat slechts zes procent van de bezoekers van FOK!games vrouw is wisten we nog niet. Het blijkt allemaal uit de grote FOK!games Enquête. Er wordt ook nog wel eens geklaagd over het kinderachtige niveau van sommige reacties. Als je kijkt naar de leeftijd van de gemiddelde bezoeker is dat opvallend, want bijna de helft is tussen de 21 en 27 jaar oud. Er komen zelfs bejaarden op FOK!games, al is die groep bijzonder klein. Slechts 0,3 procent is van de pensioengerechtigde leeftijd.

De leeftijd van de FOK!kers verklaart ook gelijk een andere statistiek, namelijk dat de helft van de bezoekers hier momenteel studeert. Het merendeel van de studerende mensen doet dat op HBO-niveau. Daardoor is er natuurlijk weinig tijd om te gamen. Toch lukt het 25 procent om tussen de vijf en negen uur in de week een spelletje te spelen. Nog eens een kwart speelt zelfs tussen de tien en veertien uur in de week. (fok.nl)

vrijdag 9 januari 2009

Sixties pop star Dave Dee dies

Sixties pop star Dave Dee died today following a three year battle with prostate cancer.

Despite suffering from the disease the singer continued playing gigs with his band Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick and Tich until as recently as last September, his record plugger Sean Cooney said.

'He didn't let it get him down, he was defying it,' he added.

Dee, 65 - real name David Harman - came from Wiltshire and was originally a police officer before hitting the bigtime in showbusiness.

The band's hits included Hold Tight, Bend It and The Legend of Xanadu.

The Legend of Xanadu, a number one hit in which Dee famously cracked a whip, was a hit in 1968, and stormed into the charts all over the world including the United States.

Other Top 10 UK hits included Hideaway, Save Me, Okay and Zabadak.

A spokeswoman for the family said that Dee died yesterday morning in Kingston Hospital following 'a long and courageous battle' with cancer.

The band's distinctive name came from the nicknames of the five members.

'Dozy' was Trevor Ward-Davies, 64, 'Beaky' was John Dymond, 64, 'Mick' was Michael Wilson, 64, and 'Tich' was Ian Amey, 64. (dailymail.co.uk)

Mens-erger-je-niet: al 75 jaar ergernis

Er zijn op de wereld vast geen spellen waarvan de titel zo goed gekozen is als Mens erger je niet!. Zowat iedere zet is ergerlijk voor minstens een van de spelers. Maar blijkbaar legt de ergernis het toch af tegen de lol die het beroemde bordspel biedt, want het bestaat in zijn huidige vorm inmiddels 75 jaar.
„Het is met dit spel als met kiespijn”, zegt Ben Leijten van spellenfabrikant Jumbo, producent van onder meer Mens erger je niet!. „Je weet dat je niet met het puntje van je tong aan die kies moet zitten, maar toch doe je het.” Mensen zijn op zoek naar emotie en bij Mens erger je niet! komen diepe emoties kijken, zegt hij. „Maar er is ook een andere kant: iemand vlak voor de finish van het bord gooien is natuurlijk geweldig!“

In Nederland zijn vier miljoen exemplaren van het spel in omloop, schat Jumbo. De meest fanatieke fans van het gezelschapsspel komen jaarlijks bijeen in Emmeloord, voor het NK mens-erger-je-nieten. Zaterdag vindt de 31ste editie van het NK er plaats, georganiseerd door carnavalsvereniging De Droogpieren. (telegraaf.nl)

Our Daily Beatles podcast stopped

Yesterday we wrote that NRK is podcasting all 212 episodes of the radio series “Our daily Beatles” - with the original music - for free. Some thought this was too good to be true. And it was…

Our new agreement with rights holder TONO gives us rights to publish radio and TV shows we aired a long time ago. But the agreemnt NRK has with rights holders IFPI and FONO only allows us to publish shows that has been aired the last four weeks. And since “Our daily Beatles” was aired in 2007, we have to pull it from the podcast (see below for details about the agreements).(nrkbeta.no)(beatlesfanclub.nl)

donderdag 8 januari 2009

gasparinov: gg



woensdag 7 januari 2009

Spelen met elke afbeelding

Deze Firefox-plug-in tovert elke afbeelding om in een minipuzzel. Na installatie kunt u in Firefox via de rechtermuisknop een foto in stukjes snijden, om deze vervolgens weer op hun plaats te puzzelen.

Puzzle heeft een aantal moeilijkheidsopties. Zo kunt u beginnen met de gemakkelijke 2X2 en 2X3 afbeeldingen gaan, of doorspelen tot u beelden van 15X15 vakjes in elkaar mag schuiven. U kunt de gekozen afbeelding ook schalen, zodat het ook op een kleiner laptopscherm speelbaar blijft.

Deze download is een experimentele plug-in van de Firefox add-on-site. Om die reden is het nodig dat u zich eerst (gratis) registreert op de Mozilla-site.(zdnet.nl)

Myst 4 Revelation

maandag 5 januari 2009

Gratis downloads van elk Beatles-nummer

De Noorse omroep NRK heeft een deal gesloten met de auteursrechtenvereniging TONO waardoor NRK podcasts mag uitgeven van alle in het verleden uitgezonden televisie- en radioprogramma's die voor minder dan 70 procent uit muziek bestaan. Daardoor mag ook de programmareeks 'Vår daglige Beatles' ('Onze dagelijkse Beatles') als podcast uitgebracht worden.

212 podcasts
In deze serie uit 2001 wordt het verhaal verteld achter elk nummer dat The Beatles ooit opnamen. Dat gebeurt jammer genoeg in het Noors, telkens drie minuten lang. Maar aan het eind van deze voor niet-Noorssprekenden ongetwijfeld psychedelische ervaring krijg je ook het nummer in kwestie te horen. Voor zover bekend, is dit de eerste keer dat je de muziek van The Beatles legaal kan downloaden, gratis nog wel. Amazon noch iTunes hebben The Beatles in hun aanbod. Voorlopig bieden de Noren hier veertien afleveringen, maar tegen eind deze maand moeten alle 212 podcasts beschikbaar zijn.(hln.be)

zondag 4 januari 2009

Amerikaanse gamers langste achter PS2

Nielsen, een onderzoeksbureau, heeft onderzoek gedaan naar Amerikaanse gamers. Uit dit onderzoek blijkt dat Amerikanen in 2008 het langste achter de PlayStation 2 hebben gezeten. De Xbox 360 en de PlayStation 3 worden dus minder gebruikt dan de console die al veel eerder op de markt kwam.

Het onderzoek heeft niet plaatsgevonden over heel 2008. De resultaten zijn door Nielsen gemeten tussen de maanden januari en oktober.
Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat de PlayStation 2 in Amerika op dit moment nog het meeste gebruikt wordt. Wanneer alle tijden van de onderzochte gamers bij elkaar worden opgeteld dan blijkt dat 31,7 procent van deze tijd gevuld is met behulp van de PlayStation 2. De Xbox 360, de Nintendo Wii en de PlayStation 3 moeten het met een veel lager percentage doen. Achter de Xbox 360 werd 17,2 procent van de tijd gezeten, de Nintendo Wii 13,4 procent en de PlayStation 3 7,3 procent. Dat maakt een totaal van 37,9 procent voor de drie consoles samen.(techzine.nl)

zaterdag 3 januari 2009

We hebben haar! Het Soepmetballenmeisje

Eindelijk! Het duurde even, maar het is rond. Luca Prins uit Egmond, beter bekend als het soepmetballenmeisje, wordt een van de prominente nieuwe gezichten van PowNed, dus wees een beetje lief voor haar. Vanavond neemt ze Albert nog even in de maling in RTL Boulevard, maar vanaf volgende week wordt zij het nieuwe frisse gezicht van PowNed. We zijn nog een beetje met haar aan het sleutelen aan het format. Oké, klein tipje van de sluier dan. Het gaat iets worden in de trant van een uberhip vogel slash natuurdingetje met cross-over naar internet en dancemuziek. De eerste duizend leden maken kans op een meet & greet. Fijn weekend...

vrijdag 2 januari 2009

Vervelend slot voor zwart



donderdag 1 januari 2009

Parasite Eve 2